Catedral d’Urakami (浦上天主堂)

Als articles anteriors ja us he parlat dels inicis del cristianisme al Japó amb l’arribada del missioners jesuïtes al País del Sol Naixent, així com dels kakure kirishitan, fidels que van seguir professant la religió catòlica malgrat les prohibicions y persecucions, passant la seva fe als seus descendents, fins que amb la tornada dels occidentals, el Pare Petitjean, de l’església d’Oura, dedicada als anomenats 26 màrtirs del Japó, va descobrir que a la zona d’Urakami (un petit poble situat al Nord de Nagasaki, avui dia engolit pel creixement de la ciutat) hi havia una considerable població cristiana.

Entre 1869 i 1873, gairebé quatre mil habitants de la població d’Urakami van ser desterrats. Més d’una cinquena part d’ells van morir, però els supervivents van aconseguir tornar al seu poble el 1875, i van decidir construir la seva pròpia església. Van comprar les terres en que els sospitosos de ser catòlics havien estat interrogats de forma humiliant durant segles, i el van iniciar la construcció d’una catedral com a record de les persecucions i homenatge als seus avantpassats. La catedral va començar a construir-la el Pare Francine i no es va acabar fins 1925, sota el Pare Regani.

Urakami01

L’església està feta de totxos, amb un estil neoromànic (força emprat durant el segle XIX per construir esglésies, com la basílica de Covadonga a Espanya o la catedral de Medellin a Colòmbia), convertint-se en aquella època en la catedral catòlica més gran d’Àsia Oriental. El seu nom real es el de Catedral de Santa María (una de les humiliacions que els primers catòlics van haver de sofrir en aquet lloc era trepitjar una imatge de la Verge Maria), però generalment només es coneix com la Catedral d’Urakami.

El 9 d’Agost de 1945, la bomba atòmica llençada sobre Nagasaki va esclatar molt a prop de la catedral (a 500 metres), destruint-la completament. Anys més tard, el 1959, la catedral va ser reconstruïda al mateix lloc, conservant la seva forma original, i el 1980 es va remodelar per ser més fidel al original.

Urakami02

La seva reconstrucció va ser possible, malgrat les discussions entre fidels i autoritats, ja que aquestes darreres volien deixar-la com estava com a testimoni del succeït, mentre els fidels volien fer-ho al mateix lloc per raons històriques i pel seu simbolisme.

Als accessos al temple actualment es poden veure algunes estàtues de la catedral original, tal i com van quedar després de l’explosió, i altres restes del que va quedar de l’església es poden veure al proper Parc de la Pau, el Museu de la Bomba Atòmica de Nagasaki, i fins i tot hi ha una estàtua a la seu de les Nacions Unides.

Urakami03

Informació important:

  • Lloc: Catedral Urakami (Nagasaki – Pref.Nagasaki).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: la catedral està situada molt a prop del Parc de la Pau, així que la millor forma d’arribar-hi seria baixar a la parada Matsuyamamachi de les línies 1 i 3 del tramvia, i després de travessar el Parc de la Pau, podrem veure la catedral.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: