Església Catòlica d’Oura (大浦天主堂)

Oura01A l’entrada anterior ja us vaig parlar dels 26 Sants del Japó que van ser martiritzats per Toyotomi Hideyoshi el 1597. Quan es va acabar el període d’aïllament del Japó el 1853, molts occidentals van començar a arribar al país, especialment a la zona de Nagasaki. Entre aquests, el 1863 van arribar-hi dos sacerdots francesos de la Societat per a les Missions Estrangeres, el Pare Loui Furet i el Pare Bernard Petitjean. Aquest dos sacerdots tenien la intenció de fundar una església en honor als màrtirs canonitzats, i el resultat va ser el que avui dia es la Església Catòlica d’Oura, també anomenada Església dels 26 Màrtirs del Japó.

L’església original la va construir Koyama Hidenoshion, que era el mateix mestre fuster que havia construït la residència Glover, i la va finalitzar el 1864. Inicialment no era més que un petit temple de fusta amb tres naus i tres torres octogonals. Posteriorment, cap al 1879, va ser ampliada per convertir-se en la basílica gòtica actual, amb totxos estucats, cinc naus, sostre de voltes i una torre octogonal, seguint els plànols belgues emprats per molts missioners en moltes de les primeres esglésies construïdes al país. Els vitralls van ser importats de França.

Poc després de completar la primera església, el Pare Petitjean va descobrir un petit grup de japonesos davant de l’església que li van demanar d’entrar a l’interior. Un cop a l’interior li van preguntar on estava la imatge de la Verge Maria, i el pare va poder comprovar que eren Kakure Kirishitan, descendents dels catòlics que es van convertir durant el període en que els sacerdots jesuïtes i d’altres ordres religioses van predicar pel país, i que malgrat haver d’amagar-se quan la religió va ser prohibida per les autoritats, no van perdre la seva fe i la van anar passant als seus descendents. Aquell grup era del poble d’Urakami, i van ser els que van permetre descobrir que, malgrat el temps passat, encara hi havia fidels al Japó que podien remuntar l’origen de la seva fe a aquella època llunyana.

Per commemorar aquesta efemèride, es va importar de França una figura de marbre blanc de la Verge Maria. Una placa de bronzo que hi ha a l’exterior de l’església commemora aquesta trobada, que en poc temps va marcar el ressorgiment de milers de cristians clandestins que s’amagaven a la zona de Nagasaki. Quan el Papa Pius IX es va assabentar, ho va declarar el “Miracle d’Orient”.

Oura02

Durant la guerra va sofrir bastants danys a causa de l’explosió de la bomba atòmica, però va ser reconstruïda emprant materials importats de França i mètodes de construcció tradicionals.

Aquest edifici es l’església de fusta més antiga que es conserva, i va ser declarat Tresor Nacional el 1933, i novament el 1953 sota l’empara de la nova Llei de Protecció de les Propietats Culturals del 1951, i te l’honor de ser el primer edifici d’estil occidental distingit d’aquesta forma.

Oura03

Des del punt de vista turístic, el fet que estigui situada tant a prop dels jardins Glover fan que sigui un lloc a visitar, però la veritat, si no voleu pagar el preu de l’entrada tampoc us perdreu res imprescindible, i encara que sigui de lluny podeu seguir veient-la per fora. També cal dir que la seva entrada es força barata, només 300円, i està just al mig del camí que porta als jardins Glover, així que si no teniu una forta motivació per no anar-hi, tampoc cal deixar-la de banda.

Informació important:

  • Lloc: Església Catòlica d’Oura (Nagasaki – Pref.Nagasaki).
  • Entrada: 300円.
  • Com arribar-hi: aquesta església està situada molt a pop dels jardins Glover i es possible que ens hi acostem anant o venint d’aquests, però per anar-hi directament, cal que agafem la línea 5 dels tramvies i baixem a la parada Oura Tenshudo-shita. Si venim des de l’estació de tren de Nagasaki, primer haurem d’agafar la línea 1 dels tramvies, i fer transbordament a la línea 5 a Tsuki-machi.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: