Monument als 26 Sants del Japó

Entre els diversos actes de repressió que van sofrir els catòlics japonesos en el període inicial de l’evangelització, hi va haver un especialment destacat, en que 6 missioners europeus i 20 catòlics japonesos que no havien obeït les ordres del govern que prohibien predicar el catolicisme, van ser crucificats a Nagasaki el 5 de febrer de 1597. Els condemnats va ser arrestats a Kyôto i Ôsaka, i portats fins a Nagasaki per servir d’exemple, ja que a la ciutat encara hi havia una presencia clandestina prou important de missioners catòlics, malgrat que ja feia deu anys que s’havia prohibit aquesta religió a tot el país. Cal destacar que el fet que fossin crucificats no te res a veure amb les connotacions cristianes d’aquest acte, doncs al Japó aquest era un càstig relativament habitual per castigar als condemnats a mort.

Aquest màrtirs van ser posteriorment canonitzats pel papa Pius IX el 1862. El 6 d’Abril de 1956 el lloc es va declarar Lloc de Rellevància Històrica, i finalment el 1962 es va erigir un monument i una capella en el lloc on van ser crucificats (o això es suposa) com homenatge al seu heroisme.

Martires01

El monument te la forma d’un llarg mur en el que estan representades les figures de tots els crucificats, situat en mig d’una zona enjardinada des de la que entre les cases es poden veure bones vistes de part de la ciutat. Al costat hi ha una església de disseny modern per els peregrins hi puguin resar.

Per arribar-hi cal caminar uns 10-15’ per carrers costeruts, seguint un camí que per altre banda no ens porta a cap altre lloc d’interès, així que el visitar-ho o no depèn de masses factors com per recomanar-ho o desaconsellar-ho taxativament. Pels indecisos potser els recomanaria fer el mateix que vaig fer jo… deixar-ho pel final (al cap i a la fi, es un monument en una zona oberta, sense horaris), valorant les forces que us quedin mentre espereu el vostre tren de tornada o l’hora de tornar a l’hotel (segons passeu la nit o no a la ciutat).

Martires02

Informació important:

  • Lloc: lloc del Martiri dels 26 Sants del Japó (Nagasaki – Pref.Nagasaki).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: des de l’estació de Nagasaki s’hi pot arribar a peu caminant uns 10-15’.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: