Taitō-ku (台東区)

Ueno es una zona força coneguda, bàsicament pel seu parc, on pots trobar entre altres el Museu Nacional de Tokyō i el Museu Shitamachi, i pel mercat Ameyoko. Però aquesta no es més que una petita zona de la ciutat (o potser hauríem de dir barri, ja que pertany totalment a Tokyō) de Taitō. Molts visitants es limiten a veure el parc, donar unes voltes pel mercat, i potser mirar unes quantes de les botigues del gran eix comercial de Chuo-dori. Però jo em considero afortunat per partida múltiple d’haver-me allotjat sempre que he anat a Tokyō en un petit ryokan de la zona anomenat Sawanoya. I dic afortunat de forma múltiple per que no sols es un magnífic lloc per estar-se (ja us en parlaré un altre dia del lloc), si no per que la seva situació m’ha permès veure gran part de la zona de forma tranquil·la i reposada.

Taito01

Taito05

Taito04

Aquest ryokan es troba molt a prop de l’estació Nezu de la línea Chiyoda de metro, però no han estat poques les vegades que he decidit anar caminant pels carrers i carrerons de la zona fins al parc Ueno, fruint així d’un barri força tradicional, al menys mentre el deixin.

El primer cop que hi vaig anar va ser el 2001, i fins i tot al llarg del carrer principal podies respirar un ambient tranquil (si no contem els cotxes, es clar) que no semblava pas pogués pertànyer a una megalòpolis com Tokyō. I si t’endinsaves pels seus carrerons, podries pensar que havies estat transportat a un altre banda. Botigues petites, d’aquelles que veus que la casa es troba a la rebotiga, petits temples que sorgien allà on menys t’ho podies esperar, gent en el seu ambient, fins i tot anant amunt i avall amb yukata quan coincidies amb alguna festivitat estiuenca.

Amb el pas dels anys, malauradament bona part d’aquest encant s’ha perdut, sobre tot al carrer principal i els carrers més propers a aquest. La darrera vegada ja no vaig localitzar cap de les llibreries de vell que havia visitat en busca d’aquell volum de manga que em faltava per completar una col·lecció. La botiga de roba per fer kimonos encara hi era, però no se quant durarà. Molts llocs per menjar s’han convertit en restaurants moderns, però en mig de tot això encara queden alguns locals que traspuen el seu caràcter de sempre.

Taito06

Taito07

Taito08

La zona de Nezu s’ha transformat considerablement, en certa forma per a millor, però també ha perdut bona part del seu caràcter especial, motiu pel que encara s’agraeix més poder passejar pels carrers que encara conserven tot el seu encant, malgrat que de vegades la modernitat et salti de cop a la cara amb un edifici totalment nou en mig de les cases de tota la vida. Un dels tants encisadors raconets de Japó que val la pena visitar sense seguir cap rumb especial, deixant tan sols que els teus peus et portin per on ells vulguin.

Informació important:

  • Lloc: Taitō-ku (Taitō-ku – Tōkyō).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: tot i que es pot anar caminant des de el parc Ueno, la parada Nezu de la línea Chiyoda del metro es la que ens deixa dins mateix de la zona.

Taito03

Taito02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: