Recons del Japó

Al Japó hi ha molts llocs emblemàtics que tothom que fa turisme visita, si va en un grup organitzat per que es als llocs on el porten, i si es fa un viatge a mida, per que son els llocs que troba a totes les guies i que tothom que hi ha anat li recomana que visiti. Així, llocs com Asakusa a Tôkyô, el Castell de Himeji o el temple Kiyomizudera a Kyôtô, per posar tan sols uns pocs exemples, son llocs de visita obligada, fins i tot pels propis japonesos. I si el viatge es de pocs dies, probablement serà l’únic que s’acabarà visitant. De fet, fins i tot jo m’he vist en la mateixa situació (encara que alguns llocs com Kinkakuji, que segurament estan a la llista de visites prioritàries de qualsevol turista, no els vaig visitar fins el tercer o quart viatge).

recons02

Però per molt curts de temps que anem, crec que es molt important “deambular” per llocs no tan turístics i potser molt més “autèntics”. Suposo que això serà aplicable a tots els països del món, però en el cas del Japó es especialment important. Si abandones, ni que sigui per uns instants, les rutes marcades a cop de riada de turistes, no sols podràs respirar una mica més alleujat, lluny de multituds, si no que a més a més podràs descobrir recons de gran bellesa, petits templets molt interessants, detalls de la vida quotidiana, i ves a saber què més. I de vegades no fa falta allunyar-se’n tant com podria semblar, he trobat casos que, tan sols anant pel carrer paral·lel he acabat descobrint alguna grata sorpresa.

recons01

recons04

Se que alguns pensareu que estic exagerant, però es que cada racó del Japó te alguna cosa que oferir, i tan sols el fet de seguir una ruta més indirecta, o anar caminant d’un lloc a un altre, en doncs d’agafar algun transport, pot ser recompensat amb escreix. I ja no diguem els petits restaurants amb el millor XXX (posar el plat que prefereixis) que has provat mai, que pots descobrir, o la botiga perduda on pots trobar allò que no trobaves per enlloc (a mi em va passar amb un llibreter de vell).

Es per això que dins de la campanya “12 mesos, 12 temes” que estic seguint aquest any al bloc, he decidit dedicar el més de maig a aquests petits recons del Japó que es molt menys habitual que es visitin si hi vas de turisme. Feu el tafaner, entreu allà on sembli que no està prohibit (tampoc es qüestió de que us fiqueu en problemes), però sobre tot, deixeu que els vostres peus us condueixin lliurement per on ells vulguin, i fixeu-vos només en el que us envolta!

recons03

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: