Parc Yoyogi (代々木公園)

Una de les recomanacions per visitar a Tôkyô que s’acostuma a fer sempre que es planteja aquesta qüestió es sens dubte “visitar el Parc Yoyogi un diumenge”. I es que el Parc Yoyogi es una zona molt interessant, situada al mig de diverses àrees molt pròximes i tant o més interessants, com el Santuari Meiji, Harajuku, etc., que te un caràcter propi, especialment els diumenges, que el converteixen en un pol d’atracció de moltes de les particularitats dels japonesos.

Yoyogi09

Yoyogi03

Yoyogi05

L’any 1964 Tôkyô va ser al seu dels Jocs Olímpics, i va a ser a la zona que actualment ocupa el Parc Yoyogi on es va construir la vil·la olímpica i algunes de les instal·lacions esportives on van tindre lloc les competicions. La zona de Yoyogi anteriorment havia estat testimoni d’activitats molt diverses al llarg de la seva història, des de el primer enlairament d’un avió a motor al Japó (1910) a terreny per desfilades militars, i durant l’ocupació militar americana, es on es van construir les residències dels oficials nord-americans. Amb les olimpíades es va remodelar tota la zona, i s’hi va construir el Gimnàs Nacional Yoyogi, en el que actualment encara es fan activitats de tot tipus. Finalment, l’any 1967 la major part de la zona es va convertir en un parc obert al públic.

Yoyogi10

Amb l’obertura del Parc Yoyogi, conjuntament amb el Santuari Meiji, es va convertir en un dels pulmons verds més grans de la ciutat, i una de les zones més dinàmiques en activitats populars (encara que darrerament sembla que les autoritats volen limitar-les en part, i fer que bona part d’elles es traslladin a altres zones).

Al marge de l’atractiu propi del parc per a si mateix, encara que en aquest aspecte podríem considerar-lo un parc urbà més amb zones enjardinades i instal·lacions esportives, els diumenges tenen una connotació molt especial, doncs es el dia en que molts japonesos hi acudeixen per practicar les seves activitats preferides, des de fer assaigs o pràctiques de teatre, arts marcials, o el que sigui, a realitzar veritables mini concerts de música (i potser tindre la possibilitat de ser descoberts per algun cercatalents). Alguns d’aquests grups ja s’han convertit en un atractiu turístic més del parc, com el grup de rockabilly que s’ha fet famós després de sortir a infinitat de documentals sobre la ciutat i actualment forma grans rotllanes de gent esperant la seva actuació (encara que els membres originals ara fan més de “estrelles” i deixen els balls a altres). El seu càdillac rosa, les sabates totalment destrossades i reparades amb precinte, els tupés súper exagerats i les xupes de cuir amb icones a l’esquena ja formen part del paisatge de Yoyogi.

Yoyogi01

Yoyogi07

Yoyogi04

Yoyogi06

A la primavera, quan floreixen els cirerers, el parc arriba a un altre nivell d’ocupació, entre els usuaris habituals i els que venen tan sols per fruir del hanamí, no queda ni un sols centímetre lliure. Però no son tan sols els espais enjardinats els que estan abarrotats, avançar pels camins, o simplement anar a un dels lavabos públics pot ser una odissea gairebé impossible. I si a tot això li afegim algun esdeveniment massiu en el gimnàs o un altre zona propera, es molt probable que no podeu avançar més d’uns centímetres per minut. Aclaparador? La veritat, jo que jo he viscut i que he de dir que no m’agraden massa les grans masses de gent, he de dir que força. Però malgrat això segueixo recomanant-ho. Hi teniu que anar!

Yoyogi11

Yoyogi08

Yoyogi02

Informació important:

  • Lloc: Parc Yoyogi (Shibuya-ku – Tôkyô).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: al parc Yoyogi s’hi pot accedir per diferents llocs, però l’entrada més recomanable es per Harajuku. Per arribar a aquests accés el millor es baixar a l’estació Harajuku de la línea Yamanote de JR, o l’estació Meiji-Jungumae de la línea Chiyoda o la línea Fukutoshin del metro.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: