Higashi gyoen (東御苑)

Els Jardins Orientals del Palau Imperial, també coneguts com Jardins Imperials de l’Est, ocupen 210.000 m2 de terreny en el que antigament eren el Honmaru (ciutadella interior) i Ninomaru (segona ciutadella) del castell d’Edo.

El 1457, amb la caiguda del clan Edo, Ôta Dôkan va construir un nou castell en l’emplaçament actual. Aquest castell va sofrir nombroses reconstruccions i ampliacions, fins que amb l’arribada dels Tokugawa al poder, i l’establiment d’Edo com a la capital del país, aquest castell es va convertir en la residencia oficial del shogun i es va seguir ampliant, fins convertir-se el 1636 en el més gran del Japó.

HigashiGyoen04

Amb la caiguda del shogunat, el castell va passar a ser la residencia de l’Emperador, i així ha estat fins a l’actualitat. L’actual Palau Imperial està situat en una part dels terrenys de l’antic castell, però el 1960 es va decidir reparar una zona del castell i preparar-la per convertir-se en uns jardins imperials que es van acabar obrint al públic el 1968.

Entre altres actuacions, es van derruir diverses construccions, principalment quadres, on es guardaven els carruatges, i terrenys dedicats a muntar a cavall. Alguns es va traslladar, com l’Hospital de l’Agencia Imperial. Es va completar el fossar de la segona ciutadella, i es van restaurar diverses portes, baluards i posicions de guàrdia, i finalment es van construir diverses instal·lacions per als visitants, així com el disseny dels jardins.

HigashiGyoen01

La visita a aquests jardins ens permetrà veure de prop alguns dels elements característics dels castells japonesos, com les seves muralles, torres de defensa i portes d’accés, però el més important es sens dubte la flora, com la zona nord-oest del ninomaru, on hi ha diversos arbres que simbolitzen les diverses prefectures del país.

Pel jardí hi ha molt diverses especies d’arbres i flors, des de cirerers (no tracteu de fer un hanamí allà) a rosers, però no arriba a tindre’n tantes i tan específiques com altres jardins de la ciutat, i per tant les diferencies entre estacions no presenten un contrast tan gran. En canvi, el gran avantatge que te aquest jardí imperial es que l’entrada es gratuïta. Al entrar has d’agafar una fitxa de control, que has de tornar a la sortida, però no cal pagar ni un ien.

HigashiGyoen03

HigashiGyoen02

Visitar aquests jardins es una bona idea, especialment si la combinem amb la visita la Palau Imperial (podeu demanar accedir als jardins un cop acabada la visita al Palau, i us deixaran entrar per una porta especial, que us estalviarà donar una gran volta). Si ho feu així, potser ja haureu vist exemples de la major part d’elements arquitectònics, però tot i així, val la pena que us fixeu en els que hi ha al jardí, especialment les construccions a partir de l’Era Meiji com la sala de concerts. Evidentment, sense oblidar-nos de la flora.

Informació important:

  • Lloc: Jardins orientals del Palau Imperial (Chiyoda-ku – Tôkyô).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: l’estació de metro Takebashi de la línea Tozai ens deixa entre dues de les tres portes d’accés als jardins.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: