Jardins Glover (グラバー園)

Glover13

Thomas Blake Glover va néixer a Escòcia el 1838 i amb tan sols 21 anys va arribar al Japó el 1859, concretament al port de Nagasaki, que acabava d’obrir-se totalment al comerç mundial. Va crear una companyia comercial i va ajudar decididament als grups de patriotes que volien acabar amb el shogunat Tokugawa. Va ajudar a que molts joves anessin a Anglaterra a estudiar, va col·laborar i fins i tot amagar de les autoritats a Sakamoto Ryoma. Després de la Restauració Meiji va contribuir decididament a la introducció de la ciència i la tecnologia modernes al país. Es va casar amb una japonesa (Tsuru) i va viure fins el 1911 a la ciutat de Nagasaki, per la que tant va arribar a fer.

El seu llegat es conserva encara en els jardins dedicats a la seva persona, els jardins Glover, situats sobre un turó des on es te una magnífica vista sobre el port de Nagasaki, i en el que podem veure no sols la residencia de Glover, si no moltes més de les residencies i edificis construïts pels occidentals (alguns d’aquests edificis estan considerats Importants Bens Culturals) que van contribuir directament al desenvolupament de la ciutat. I tot dins el marc incomparable d’uns jardins en els que podem trobar nombrosos detalls i curiositats.

Glover14

Glover12

Glover07

Glover05

A l’interior dels edificis podem veure des de exposicions (per exemple de maquetes de vaixells o quadres que representen l’època) fins als mobles i la decoració que es feia servir a l’època. També tenim una font molt especial, amb les estàtues de Puccini i de Tamaki Miura, compositor i protagonista de l’opera Madame Butterfly, inspirada en primera instancia en fets succeïts a Nagasaki, i que podrien tindre perfectament de teló de fons els paisatge d’aquests jardins.

Glover11

Glover08

Glover03

Entre les curiositats que podem veure pels jardins tenim la figura d’un guardià foo xinès, que segons diuen va servir d’inspiració per crear la coneguda imatge del Kirin, que avui en dia encara es la imatge de la “Japan Brewery Company” que va fundar Glover. O una palmera Sago de més de 300 anys que va ser un regal de Satsuma a Glover per la seva mediació per la fi de la guerra entre Satsuma i Anglaterra, i que actualment es un dels exemplars d’aquesta espècie més impressionants del tot el país.

Al final de la visita, quan ens dirigim cap a la sortida, arribem al Museu d’Arts Tradicionals de Nagasaki, on podrem veure un documental sobre el Festival Kunchi, un dels més importants que tenen lloc al llarg de l’any a la ciutat, i on queda clar la gran influència estrangera, especialment xinesa i occidental. També podrem veure els dracs vermells i blancs que es fan servir durant el Festival Kunchi, així com altres elements que es fan servir durant aquest important festival. I com no podria ser d’altre forma, també hi podem trobar una zona per adquirir records de la visita i altres “omiyage”.

Glover01

Glover02

En el seu conjunt visitar aquets jardins es converteix en un agradable i instructiu passeig, amb bones vistes i que recomano especialment. A més a més, tot i estar situat en un turó, la seva visita no es gens fatigosa gracies a les escales mecàniques, les cintes transportadores, i les suaus pendents que hi ha per anar d’una zona a un altre. I si voleu complementar encara més la visita, sempre podeu caracteritzar-vos de la època (500円 per 30’)o prendre alguna cosa al Jiyu-Tei Café mentre admireu les vistes del port.

Informació important:

  • Lloc: Jardins Glover (Nagasaki – Pref. Nagasaki).
  • Entrada: 600円.
  • Com arribar-hi: baixar a les parades Oura Tenshudo-shita o Ishi-bashi dels tramvies de la línea 5 i després cal caminar uns 8’.
  • Àlbum de Flickr: Glover Garden (グラバー園)

Glover10

Glover09

Glover04

Glover06

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: