Yamate (山手)

Pot semblar un contrasentit que viatgem milers de kilòmetres per visitar cases europees, però a Yokohama, una de les ciutats més internacionals que he vist al Japó, la veritat es que el més interessant que hi pots veure te molt més en comú amb altres països que no amb el propi Japó. Al marge de tota la zona moderna de la ciutat, com Minato Mirai 21, Sky Garden o Yamashita kôen, dels que ja us n’he parlat amb anterioritat, el seu interès prové principalment de la Xina i d’Europa, amb dues zones ben properes: Chinatown i Yamate.

Yamate02

A la zona de Motomachi-Yamate, plena de costeruts carrers que pugen i baixen els turons de la zona, a més a més de dos carrers molt comercials (els carrers Naka i Motomachi), hi ha nombrosos edificis de l’època Meiji, construïts pels europeus que es van assentar a la ciutat quan aquesta es va convertir en un dels ports més importants de comerç amb l’exterior després de tants anys d’aïllament. Tota la zona es plena d’edificis moderns i rehabilitacions dels antics, però se’n conserven molts, generalment emprats com museus, que simplement s’han restaurat per conservar l’estil i l’atmosfera de l’època. Així, trobem una residencia diplomàtica, cases de mercaders com la residencia Ehrismann, i també edifici s construïts per europeus en èpoques una mica posteriors, com Berrick Hall, construït com a residència per a mercaders britànics el 1930.

Yamate03

Yamate06

Yamate04

També trobem a aquesta zona diversos espais verds. Uns, com el parc Yamate o el parc Motomachi, alberguen alguns d’aquests edifici, o el cementiri europeu de la ciutat (situat al costat del parc Motomachi), mentre que altres s’han format al voltant de museus o edificis amb una vocació més paisatgística, com es el parc Minatonomieruoka (literalment, parc per veure el port), des de el que es tenen magnífiques vistes de la zona portuaria.

Yamate01

Yamate08

Yamate10

En conjunt doncs, es tracta d’una zona per visitar tranquil·lament, passejant, veient uns edificis que encaixarien molt millor en altres zones del món, i fruint dels parcs, especialment en les èpoques de floració dels cirerers o d’algunes de les flors plantades en els seus parterres, com les roses, mentre som testimonis de la bellesa que ens envolta, i que es molt habitualment plasmada pel increïblement gran nombre de pintors que es reuneixen a la zona per plasmar-la als seus quadres.

Yamate09

Yamate07

Informació important:

  • Lloc: Yamate (Yokohama – Pref. Kanagawa).
  • Com arribar-hi: baixar a la parada Ishikawacho, de la línea JR Negishi. Es la mateixa estació que recomano per anar a chinatown, però en aquest cas heu de sortir per l’altre extrem de l’estació.
  • Àlbum de Flickr: Yamate (山手)
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: