El Pendent dels Holandesos (オランダ坂)

Durant una bona part de la seva història, el Japó ha restat tancat a l’exterior, especialment als occidentals, que es van veure restringits a comerciar sota fortes restriccions, tant respecte a qui com a on. Així, en el moment de la Restauració Meiji, gairebé tot el que es coneixia d’Occident procedia del que procedia de Nagasaki mitjançant els comerciants holandesos i anglesos. Però pels japonesos, tots els occidentals eren anomenats holandesos, especialment a l’únic port que havia mantingut comerç amb ells. Per això, quan finalment el país es va obrir a l’exterior, i es va començar a importar coses occidentals, tots els europeus que es van establir a Nagasaki, fos quina fos la seva procedència, eren “els holandesos”. I d’aquí ve el nom d’aquest costerut carrer, anomenat fins i tot avui dia Pendent dels Holandesos, ja que recorre la zona on es van instal·lar la major part d’aquests occidentals nou vinguts, i el carrer així anomenat era “el que segueixen els holandesos (per occidentals)” quan anaven del port a les seves mansions.

DutchSlope01

DutchSlope05

Actualment no es nota gaire la diferència amb la resta de la ciutat moderna, però encara queden alguns edificis de l’època, un dels quals es pot visitar lliurement, per que puguis veure com eren aquelles cases construïdes al marge de la resta de la ciutat, en un dels seus nombrosos turons. I si tenim en compte els sentiments xenòfobs que segurament tenien molts dels seus ocupants, probablement era així per “no haver de respirar el mateix aire contaminat que la població local”.

L’edifici que es pot visitar es el nº12, i es tracta d’un edifici construït el 1868. Originalment va servir com a Consolat  Rus, i posteriorment el va ocupar el Consolat Nord-americà, per acabar sent la residència dels missioners de l’Església Metodista Americana. L’estructura original era un edifici d’una sola planta amb teules japoneses i un llarg porxo.

DutchSlope03

DutchSlope04

El 1941 l’edifici es va donar a l’escola Kwasuui, que a la seva vegada la va donar a la ciutat el 1976. Finalment, el 1995 es va restaurar l’edifici tal i com el podem veure avui en dia. L’edifici es un bon exemple de les primeres construccions occidentals durant la Restauració Meiji, amb un corredor central ample i sales ben espaioses, característiques dels consolats de l’època. Els suports que hi ha a la part superior dels pilars del porxo no son gens comuns a Nagasaki.

Informació important:

  • Lloc: casa occidental al nº12 (Nagasaki – Pref. Nagasaki).
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: baixar a la parada Shimin Byoinmae dels tramvies de la línea 5 i després cal caminar uns 10’ per “dutch slope”.

DutchSlope02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: