Museu de l’espasa japonesa

L’espasa japonesa es un dels elements de la seva cultura del que els japonesos estan més orgullosos. Per a ells ni ara ni mai s’ha tractat únicament d’un arma, un objecte per matar, si no que ha reflectit en gran mesura els conceptes estètics i l’esperit dels ancestres, en molts casos convertint-se a més a més en una obra d’art i en font de llegendes de tot tipus.

Tenint tot això en compte, i considerant que era necessari cuidar i protegir adequadament aquests tresors per a les generacions futures, el 1948 es va crear el NBTHK amb l’objectiu de salvar l’espasa japonesa davant de la crisis que va representar la política de confiscació portada a terme després de la guerra.

museuKatana02

NBTHK son les sigles de Nihon Bijutsu Token Hozon Kyokai, o Societat per a la Preservació de l’Art de l’Espasa Japonesa, o simplement Museu de l’Espasa, que de fet es el museu que es va crear el 1968 per mostrar les espases de la societat i tot tipus d’objectes relacionats. De fet, la col·lecció del museu inclou 120 peces, entre les que s’inclouen alguns tresors nacionals, ben culturals i importants objectes d’art. Però aquesta societat no s’encarrega únicament de conservar i mostrar espases, si no que també han recuperat la tradició Tatara de preparar el ferro indispensable per construir espases, i després de la reconstrucció el 1977 de la Forja Tatara, han ensenyat aquestes tècniques a les noves generacions.

Arribar al museu pot ser bastant complicat, doncs no està massa ben senyalitzat (jo vaig trobar l’edifici quasi de casualitat quan estava a punt de rendir-me), està fora de les rutes habituals que fan servir els turistes, a mig camí entre el parc Yoyogi i la zona dels gratacels de Shinjuku. Un cop allà es bastant probable que considereu que el museu no val la pena la caminada i els possibles problemes per trobar-ho, doncs per veure un munt d’espases i complements, si no ets un expert que pugui apreciar els detalls de construcció, sens dubte ja hauràs tingut la teva bona ració en els molts altres museus i exposicions que pots haver visitat. Potser tingueu sort i també s’hi celebri alguna exposició temporal que sigui més interessant. Jo la veritat es que vaig pensar que havia perdut un munt de temps i energies, fins que vaig veure la secció on venen llibres relacionats amb la temàtica, alguns dels quals estan en anglès, i que em va plantejar un veritable dilema sobre quins comprar.

museuKatana01

Informació important:

  • Lloc: Shibuya (Tokyô – Pref. Tokyô)
  • Cost: 525¥.
  • Com arribar-hi: cal caminar uns 10’ des de l’estació Sangubashi, a dues parades de Shinjuku en la línea privada Odaikyu.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s