Casa Museu Ninja (II)

Nota prèvia: com ja vaig comentar a l’article anterior, sempre es arriscat parlar dels ninja a causa de tota la “ficció” que s’ha creat al seu voltant des de que es van tornar a posar de moda amb les pel·lícules de baix pressupost procedents d’Àsia que més o menys tots em vist de petits. Però aquest no es un fenomen creat per als estrangers, si no que afecta fins i tot als japonesos. Es per això que tot el que es digui sobre aquest museu, casa museu de fet, potser ho hauríem d’agafar “amb pinces”. Sigui veritat tot o només una part, per poder fruir-ho a fons, des de bon principi vaig decidir prendre-m’ho com que era veritat, i com a tal us ho penso explicar.

Anteriorment ja us vaig parlar d’Iga-Ueno, la ciutat ninja, y de forma més específica de la casa museu ninja que s’hi pot visitar. Aquesta casa museu està dividida en diverses àrees: una casa ninja, un museu, i un escenari per a demostracions. En l’article anterior us vaig parlar de la casa, avui li toca al torn al museu.

casaNinja08

El museu es molt més convencional que la visita a la casa. La seva visita es com la de qualsevol museu de qualsevol temàtica, però en aquest cas potser caldria destacar que te una missió més didàctica i menys expositiva. Hi ha una exhaustiva mostra d’objectes que feien servir els ninja, amb panells explicatius sobre la forma en que les feien servir. I el més important es que tots els panells estan perfectament explicats també en anglès, potser fins i tot molt més que altres museus japonesos teòricament molt més importants.

En el seu conjunt es altament instructiu, molt interessant i malgrat les seves reduïdes dimensions, inclou prous elements com per que qualsevol aficionat estigui enganxat a les vitrines durant força temps. Fa això que valgui la pena la visita? Per a mi es clar que si, però com ja vaig dir en l’article anterior, si no ets realment un bon aficionat al tema, segurament mai et plantejaràs la possibilitat d’anar-hi.

casaNinja12

casaNinja11

casaNinja10

casaNinja09

casaNinja13

I si sou prou fans del tema com per anar-hi, tingueu molta cura a la sortida, doncs com es habitual, la vostra cartera pot sortir molt malmesa al passar per una de els dos botigues que hi ha al museu, una al final del recorregut pel museu, i un altre al costat de l’entrada principal, però ja fora del museu (si, podeu comprar alguns records del museu sense ni tan sols entrar-hi).

Informació important:

  • Lloc: Iga-Ueno (Pref. Mie)
  • Cost: l’entrada al museu es de 700¥. L’espectacle te un cost addicional de 200¥, i llençar cinc shurikens al final d’aquest darrer te un cost addicional de 200¥.
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Nagoya, s’ha d’agafar la JR Kansai Line fins Kameyama (Mie) i allà fer transbord fins IgaUeno, on has de fer transbord a la línea Kintetsu d’Iga, fins l’estació Uenoshi. El trajecte dura una mica més de 2h, més el temps per fer els transbordaments, però es la més econòmica si tens el JR Pass, i la que menys transbordaments t’obliga a fer. El tren de la Kintestsu surt de la mateixa estació a la que arriba el tren de JR, on s’acaba la línea Kintetsu. Des de Osaka cal agafar la línia JR Yamatoji, fent transbordo a Nara i baixant a Kamo (Kyoto), on cal fer transbordament a la Línea JR Kansai fins a IgaUeno, per finalment agafar el tren de la Kintetsu com en el cas de vindre des de Nagoya.
  • Àlbum de Flickr: Museus
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: