Casa Museu Ninja

Nota prèvia: sempre es arriscat parlar dels ninja a causa de tota la “ficció” que s’ha creat al seu voltant des de que es van tornar a posar de moda amb les pel·lícules de baix pressupost procedents d’Àsia que més o menys tots em vist de petits. Però aquest no es un fenomen creat per als estrangers, si no que afecta fins i tot als japonesos. Es per això que tot el que es digui sobre aquest museu, casa museu de fet, potser ho hauríem d’agafar “amb pinces”. Sigui veritat tot o només una part, per poder fruir-ho a fons, des de bon principi vaig decidir prendre-m’ho com que era veritat, i com a tal us ho penso explicar.

casaNinja04Fa temps ja us vaig parlar d’Iga-Ueno, la ciutat ninja, on pots trobar en cada racó alguna cosa relacionada amb ells. Evidentment, el punt neuràlgic de tota aquesta immersió en el món ninja es la casa museu dels ninja que es la seva principal atracció. El recinte està dividit en diverses àrees: una casa ninja, un museu sobre el tema amb una disposició molt més convencional museísticament parlant, i un escenari per a demostracions. Avui ens concentrarem en la casa ninja, que es el primer que visites quan fas el recorregut complert.

La part de la casa, que es suposa que es una casa com les que tenien els ninja en les seves bases, i que data d’aquella època, es presenta en forma de visita guiada, encara que se’n inicien constantment, així que segurament no haureu d’esperar massa. De fet, fins i tot si arribeu justos, us podreu afegir a una tot just començada. Aquesta visita es guiada per unes “kunoichi” (dones ninja) vestides de color rosa… si no m’he equivocat al escriure, van amb roba de color rosa, per que se les vegi be, fins i tot en la foscor. Podríeu considerar que la visita te el greu inconvenient de que tan sols es fa amb explicacions en japonès, bàsicament suposo per que la immensa majoria de visitants ho son (nosaltres eren els únics estrangers que vaig veure en tot el dia). Però la veritat, les explicacions son prou explícites, i a més a més hi ha uns cartells escrits en anglès que resumeixen l’explicació.

Què es pot veure a la casa? Doncs bigues que realment son escales per pujar a un compartiment secret al sostre, panells que donen a cambres o passadissos secrets, portes que semblen impossibles d’obrir si no saps el truc, fustes soltes per amagar coses però que semblen ben fixes si no apliques la pressió en un lloc concret, etc. No es tracta d’una visita massa llarga, uns 30’ aproximadament, al final de la qual pots acabar de veure amb més o menys tranquil·litat la casa (però no “jugar” amb els truquets ninja), que per altre banda es com una casa antiga de poble normal i corrent.

casaNinja01

casaNinja02

casaNinja03

casaNinja05

casaNinja06

Val la pena? La veritat, si no ets un gran amant del tema, i especialment si has de fer un llarg viatge per arribar-hi ja que no està al mig de les rutes turístiques habituals, crec que no es un d’aquells llocs que visitaries en un primer viatge al Japó (i possiblement tampoc en una segona o tercera visita).

casaNinja07Informació important:

  • Lloc: Iga-Ueno (Pref. Mie)
  • Cost: l’entrada al museu es de 700¥. L’espectacle te un cost addicional de 200¥, i llençar cinc shurikens al final d’aquest darrer te un cost addicional de 200¥.
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Nagoya, s’ha d’agafar la JR Kansai Line fins Kameyama (Mie) i allà fer transbord fins IgaUeno, on has de fer transbord a la línea Kintetsu d’Iga, fins l’estació Uenoshi. El trajecte dura una mica més de 2h, més el temps per fer els transbordaments, però es la més econòmica si tens el JR Pass, i la que menys transbordaments t’obliga a fer. El tren de la Kintestsu surt de la mateixa estació a la que arriba el tren de JR, on s’acaba la línea Kintetsu. Des de Osaka cal agafar la línia JR Yamatoji, fent transbordo a Nara i baixant a Kamo (Kyoto), on cal fer transbordament a la Línea JR Kansai fins a IgaUeno, per finalment agafar el tren de la Kintetsu com en el cas de vindre des de Nagoya..
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: