Un any de Kyôto

Estem acabant l’any i per tant hem arribat a aquell moment en que per tot arreu veus com es fan balanços i resums de l’any sortint i es fan els bons propòsits per a l’any vinent. I per seguir fidels a aquesta tradició, Viatges pel Japó no en serà una excepció.

A falta del resum de caràcter més tècnic que cada any proporciona wordpress a tots els blocs creats amb aquesta plataforma, i que sol enviar els primers dies de l’any, a nivell de continguts podem dir que, per Viatges pel Japó, aquest ha estat l’any de Kyôto. I es que a partir de la Bloc-Marató Temples de Kyôto que vaig decidir iniciar al Gener dins de la meva tendència de provar coses noves cada any, van anar sorgint més i més articles relacionats, fins el punt que aquest any no he parlat de cap altre lloc del Japó que no sigui la seva capital cultural. I això es deu a que, a banda dels nombrosos temples, dels que a la bloc-marató tan sols hem esgarrapat la superfície, tot i ser la més representativa, Kyôto te moltes més coses per veure. Si, la majoria son clàssiques, fins el punt que algú es pot arribar a cansar, però també n’hi ha de més modernes, o de tradicionals adaptades a la modernitat, una cosa que els japonesos saben fer prou be.

anyKyoto01

Però, vol dir això que en aquest any ja us he parlat tot el que es podia parlar d’aquesta ciutat? Be, la veritat es que entre el que ja havia explicat anteriorment, i l’exhaustiu repàs fet aquest any sobre Kyôto i el seu entorn més proper (Arashiyama, Hieizan i Uji, per posar alguns exemples), al bloc ja podeu trobar 84 entrades (57 d’elles pertanyents a la Bloc-Marató), que es de llarg la zona amb més entrades del bloc. I tot i això, encara em queden coses sobre Kyôto de les que parlar. Be, si, ja no en queden moltes, però no un preocupeu, no deixaré totalment de banda aquesta zona del Japó.

Com ja he dit, un altre cosa que es habitual fer per aquestes dates es els bons propòsits per l’any que be, però fa aproximadament un més, vaig decidir fer-me uns propòsits, no per l’any que entra, si no per a l’any que acaba. Dos dels objectius marcats estaven relacionats amb el nombre de seguidors a Twitter i Facebook que te el portal Descobrir Japó, la web que podríem considerar associada a aquest bloc, que en va ser l’origen. Un s’ha complert abastament molt abans d’acabar l’any, i l’altre era potser massa ambiciós i no hi arribaré, però hi havia un tercer objectiu relacionat directament amb la versió en castellà d’aquest bloc, que era arribar a les 50.000 visites des de la seva creació. L’objectiu no era exageradament ambiciós ja que aquest any, gracies a tots vosaltres, les visites s’han disparat, superant les 2.000 mensuals gairebé tot l’any, en una clara línia ascendent. Be tenint en compte els dies que falten per acabar el mes, no crec que finalment arribem a aquest objectiu, tot i que ens quedarem fregant-ho.

anyKyoto02

Però, i l’any que vinent què? Doncs l’any vinent espero seguir gaudint de la vostra confiança per anar descobrint mica en mica tots els recons del Japó que conec, i com sempre buscant noves fórmules, nous mètodes o temàtiques, per no deixar que el bloc s’estanqui. I es per això que l’any que ve iniciaré un nou sistema d’escriure els articles sota la màxima “12 mesos, 12 temes”. I es que tots els articles que publiqui cada més estaran relacionats amb un tema en particular, com per exemple: museus, transports, etc. Encara no tinc pensades totes les temàtiques de l’any, així que si us interessa que parli d’algun tema en particular, accepto suggeriments de tot tipus…

I encara que falten alguns dies, com no crec que torni a escriure cap article fins passat l’any nou, deixeu-me felicitar-vos l’any per endavant…

akemashite omedetou gozaimasu

(明けましておめでとうございます!)

anyKyoto03

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: