Ryokan Towa (Kyôto)

towa01Reprenem el tema dels allotjaments japonesos en que he estat alguna vegada, amb un segon ryokan de Kyôto on m’he allotjat un parell de vegades: el ryokan Towa.

El ryokan Towa es el que es considera un ryokan modern, cosa que vol dir que està situat en un edifici de nova construcció, per la qual cosa no es tan habitual que el porti una família, si no que està més enfocat com un negoci hoteler com el que qualsevol occidental se’l pot imaginar. Però malgrat això, les habitacions son de tatami i es dorm sobre un futó, no en un llit com els anomenats hotels de negocis o occidentals.

La seva situació es immillorable, doncs està situat tant a prop de l’estació JR que es d’allò mes senzill arribar-hi caminant. Nomes cal sortir de l’estació i zigzaguejar un parell de carrers, avançar una mica i no confondre’s de carreró quan arribis al del ryokan. I tot i que està molt a prop d’una de els principals arteries viàries de la zona, al estar situat al mig d’un carreró, la veritat es que ni te n’assabentes.

Habitació Towa

Habitació Towa

Les habitacions son àmplies, amb una zona rebedor, una zona de bany dividida en condícia, lavabo i bany, i l’habitació pròpiament dita. Totes tres zones estan ben compartimentades i separades per portes correteres. Cal dir que a aquest ryokan sempre hi he anat sol, i que es habitual que acceptin grups, així que potser fan servir les mateixes habituacions per posar més gent, i llavors no semblaran tan espaioses com si vas sol.

Bany comú Towa

Bany comú Towa

Bany comú Towa

Bany comú Towa

Com he dit, acostumen a anar grups, especialment estudiants en el seu viatge cultural (si veieu anime segur que ho heu vist munts de vegades) i s’hi estan una o dues nits. A qualsevol altre part del mon, només això faria que el desaconsellés de forma categòrica… però estem parlant de Japó. Es cert que alguns petis inconvenients pots tindre, com una gran ocupació de l’ascensor a l’hora que entrin o surtin, o es pot donar el cas que et creuis amb un o mes pel corredor anant d’una habitació a un altre amb pijama (be, molts no considerarien això un problema si no tot el contrari), però en general ni notes que estan. L’inconvenient més gran es que quan tenen un grup així de gran, els banys comuns, que també n’hi ha malgrat haver-hi en totes les habitacions, son assignats al grup en una franja horària, per la qual cosa tu has d’anar-hi abans (molt aviat realment) o després. ¡Ah, si! I quan finalment hi vas has de fixar-te molt en quin es el bany que et pertoca, ja que els dos banys que tenen (son banys comuns, per si encara no us ho havíeu figurat) son de dimensions força diferents, així que segons siguin els nois o les noies les majoritàries en el grup, canvien el bany que correspon a cada sexe.

Esmorzars

Esmorzars

El menjar es un altre dels punts forts del ryokan Towa. L’esmorzar està inclòs en el preu, i es d’estil japonès, però jo he vist com han fet mans i mànigues per complaure a un grup de quatre francesos que, sense haver dit res sobre el tipus d’esmorzar a l’arribada, van exigir un esmorzar occidental. Però anècdotes al marge, l’esmorzar està força be, i canvia lleugerament (molt lleugerament) cada dia, amb una rotació d’uns quatre dies aproximadament.

Sopar (una part)

Sopar (una part)

També tens la opció de sopar-hi si ho demanes amb temps. Com estem a Kyôto, el sopar està compost per una gran quantitat de plats molt petits, per la qual cosa menges de tot una mica. Tot molt saborós i molt ben presentat, però potser no per anar més enllà d’un dia per provar.

En el terreny dels inconvenients, que també en te, sens dubte el preu pot ser un segons el pressupost que tinguis. No es pot dir que sigui car, per que no ho es, però hi ha força opcions més barates renunciant tan sols a una mica de comoditat (i generalment la possibilitat de no esmorzar-hi, cosa que en general encareix el preu en uns 10€ per nit (al canvi del moment en que estic escrivint això).

El segon gran inconvenient per a mi, tot i que a molta gent segurament no li importarà, i potser fins i tot ho consideri una avantatge, es que ni tenen connexió a internet ni tenen ordinadors propis per poder accedir-hi.

En resum, un lloc força recomanable tan pel preu (a no ser que tinguis un pressupost molt ajustat, o que vulguis tirar tant la casa per la finestra que no t’importi gastar molt més en ryokans molt mes autèntics i tradicionals) com per la seva comoditat i en general els seus aspectes més pràctics. I sobre tot un lloc on, si tinc la sort de poder tornar al Japó, sens dubte repetiré.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: