Mercat Nishiki (錦市場)

Per realment agafar-li el pols a una ciutat, un dels llocs que has de visitar obligatòriament son els seus mercats, una cosa que no acostumes a fer si ets un turista, excepte que tingui alguna cosa excepcional o s’hagi posat de moda, com succeeix amb la subhasta al mercat de Tsukiji de Tokyô.

Mascota Kin-chan

Si la visita es a Kyôto hi ha un lloc força recomanable per visitar, el Mercat Nishiki, que literalment vol dir mercat de brocats. Nishiki Ichiba es un mercat tradicional que rep el sobrenom de “la cuina de Kyôto” ja que està especialitzat en tot el que te a veure amb el menjar, però molt especialment productes de proximitat. En aquest mercat pots trobar des de palillos fins a ganivets o estris de cuina, també alguns llocs per menjar o comprar menjar preparat, i sobre tot una gran varietat d’aliments que li donen un color prou especial per justificar la seva visita.

Aquest mercat comença al costat del temple Nishiki Tenmangu i ocupa tot el llarg de cinc blocs de cases (390 metres) seguint un carrer cobert, paral·lel a Shijodori (on estan els principals centres comercials i grans magatzems de la ciutat), entre els carrers Teramachi i Takakura. En total son més d’un centenar de botigues, a moltes de les quals es possible fer un tast dels productes que s’ofereixen.

Els orígens de Nishiki Ichiba es remunten a l’any 1311, quan es va obrir la primera botiga (on venien peix). Durant el període Edo es va convertir en un mercat del peix on es van establir nombrosos negocis al major, però posteriorment es va anar diversificant i enfocant més en la venda al detall.

Com he dit, es un lloc molt recomanable per visitar, especialment per que no està massa lluny de la zona de Gion i per tant podem aprofitar quan visitem aquesta zona per fer una “escapadeta”. Potser per això cada cop es més comú veure turistes per aquesta zona. No ha arribat als extrems de Tsukiji a Tokyô, però cal recordar que allà la gent està guanyant-se la vida al marge del turisme, i per tant si la visitem no hem de fer cap animalada, no sigui que acabin prohibint l’entrada a turistes com han fet en determinades èpoques a Tsukiji.

Informació important:

  • Lloc: Nishiki Ichiba (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Com arribar-hi: agafant la línia Karazuma de metro s’ha de baixar a l’estació Shijo i caminar uns 3’. Si estem a la línia Tozai podem baixar a l’estació Kyôto Shiyakushomae i caminar uns 10’. Amb autobús haurem d’agafar al línia 5 i baixar a la parada Shijo Takakura (està davant dels grans magatzems Daimaru) i caminar 2’. També podem arribar-hi amb les línies de ferrocarril privades Hankyu (línia Nahkyu Kyôto, estacions Karazuma o Kawaramachi, i caminar 3-4’) i Keihan (línia Honsen, estacion Karazuma i caminar 10’ o estació Sanjo i caminar 15’).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: