Enryaku-ji Tô-dô (延暦寺-東塔)

Com ja us vaig comentar al parlar genèricament d’Enryaku-ji, Tô-dô (o àrea Est) correspon a la zona on originalment es va fundar Enryaku-ji, i es la zona central de les tres àrees de temples que trobem actualment a la muntanya Hiei. Es a l’entrada d’aquesta zona on ens deixen els autobusos que venen de Kyôto, i a la part posterior d’ ella on arribem si fem servir el funicular de Sakamoto.

Enryaku-ji Tô-dô

Aquesta es la zona on trobareu més gent de totes tres, així com nombrosos edificis d’interès, com per exemple:

Konpon Chû-dô: es l’edifici principal de tot Enryaku-ji, i es l’edifici que originalment va fundar Dengyô Daishi l’any 788, amb el nom de Ichijô Shikan-in (Temple de la Calma i la Contemplació de l’Únic Vehicle). La figura central d’aquest temple es Yakushi Nyorai (Buda de la medicina). Es diu que la figura es obra del fundador, i no gaires vegades pot ser vista pels visitants. A l’interior d’aquest temple no es poden fer fotografies, ni tan sols del pati.

Enryaku-ji Tô-dô

Kaidan-in: aquest temple es per ordenar als nous monjos de l’escola Tendai. L’Emperador no va concedir el permís per la seva construcció fins la mort del fundador, i les obres no van finalitzar fins l’any 828. A l’interior la figura principal es de Shaka Nyorai en posició asseguda, i a cada costat hi ha les figures de Monju Bosatsu i Miroku Bosatsu.

Hokke Sôji-in: representant els ensenyaments esotèrics de l’escola Tendai, Hokke Sôji-in va ser planificat pel fundador, i construït pel seu deixeble Ennin Jikaku Daishi, l’any 862. Després que fos cremat per Nobunaga Oda, no va ser reconstruït fins el 1987.

Kokuhô Den: aquí es on estan recollits la major aprt de les obres d’art i escrits del Budisme Tendai, molts dels quals son Tresors Nacionals, o Importants Bens Culturals. La col·lecció va ser transferida aquí des de Yokawa i oberta al públic el 1989.

Dai Kô-dô: aquí es on tenen lloc les lectures i debats sobre els sutras, seguint la forma tradicional denominada Hokke Daie. Aquests esdeveniments tenen lloc cada cinc anys. L’edifici actual substitueix a l’original, que es va cremar el 1956. Va ser traslladat aquí des de Sakamoto, on rebia el nom de Sanbutsu-dô.

A part dels esmentats, hi ha nombrosos temples grans i petits, alguns es poden veure per l’interior, altres només des de l’entrada, i altres estan tancats i barrats, però en tots els casos us fareu un fart de pujar i baixar escales per anar d’un grup a un altre.

Enryaku-ji Tô-dô

Com a curiositat, dir que al final de les escales que hi ha davant de Konpon Chû-dô, hi ha un temple molt petit, de dues plantes (crec que es diu Dai Shoin), que es pot visitar per dintre. La veritat es que quan el veus per fora et preguntes com es possible pujar a la segona planta. Si entres pots comprovar directament que te unes escales impossiblement altes… però realment no et fas ni idea fins que tractes de baixar, i veus que cada graó es com un penya-segat que s’obre als teus peus.

Informació important:

  • Lloc: Enryaku-ji (Hieizan – Pref. Kyôto).
  • Com arribar-hi: per arribar a Enryakuji podem agafar dues rutes, una amb autobús que ens porta des de la zona Nort de Gion fins l’entrada principal del complex, o l’altre amb que em d’agafar un tren fins l’estació de Sakamoto o de Hieizan Sakamoto, segons la línea que agafem (Keihan o JR, respectivament), i després caminar o agafar un autobús fins el funicular de Sakamoto, que ens durà fins l’entrada posterior del complex, però amb la que fruirem de magnífiques vistes del llac Biwa.
  • Àlbum de Flickr: Hieizan (比叡山).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: