Uji (宇治)

Uji es un poble situat al Sud de Kyôto, seguint la línea Nara de JR, amb la que s’hi arriba en uns 30’. Aquest poble a priori no sembla especialment atraient, i no figura en moltes de les rutes turístiques habituals. Malgrat això, i com ja hem vist al llarg de la Ruta V de la Bloc-Marató Temples de Kyôto, hi ha un parell de temples de gran importància històrica com son el Byôdô-in i Ujigami Jinja, però Uji es més que això.

Malgrat no tindre grans atraccions que justifiquin la seva visita si vas curt de temps, però si es pot, jo recomanaria dedicar-li, com a mínim mig dia a Uji. Cert que bona part d’aquest temps serà per visitar el Byôdô-in, però camí d’aquest temple podem fruir de bona part dels altres elements importants que hi podem trobar.

Uji

I es que Uji des de temps immemorials ha estat un lloc de referència pel seu magnífic té verd, que es considera un dels millors del país, i prop de Byôdô-in podrem fruir-ne en totes les varietats imaginables: caramels, postres, degustacions de té, cerimònies chano-yu, i fins i tot un menú amb les especialitats de la zona, que fan servir el té de diverses formes. Alguns dels locals on podem gaudir d’aquest magnífic té, com Tsûen, la botiga de té més antiga de Japó, fa més de 800 anys que hi son, sempre a mans de la mateixa família.

Uji

Altres aspectes interessants de la ciutat estan directament relacionats amb el “Genji Monogatari”, els darrers capítols del qual transcorren en aquesta població i els seus voltants, fet que queda reflectit en les nombroses estàtues commemoratives, i un museu dedicat a aquesta obra literària i el seu entorn històric.

I parlant del seu entorn històric, el pont d’Uji, antigament fet totalment de fusta i actualment reconstruït amb ciment recobert de fusta, a part de ser el més antic de Japó d’aquest tipus, en el passat va ser testimoni de nombroses batalles, algunes de les quals estan descrites en el “Heike Monogatari”, com la batalla que el Príncep Mochihito va lluitar contra els Taira i en la que va morir (posteriorment els comandants Genji que van sobreviure es van suïcidar a un pavelló del Byôdô-in, situat molt a prop del pont).

Uji

En resum, un lloc que al que es difícil que hi vagin occidentals, especialment si van amb excursions guiades, però que realment val una visita a poc que es pugui. No pot competir amb totes les meravelles que trobem a Kyôto, però si fa bon dia i estem a la primavera o la tardor, quan els colors de les fulles i flors està en el seu moment màxim, el passeig sens dubte serà inoblidable. I en determinades èpoques si ens quedem fins fer-se fosc, disposarem d’una oportunitat més de poder veure la pesca tradicional amb cormorà.

Informació important:

  • Lloc: Uji (Uji – Pref. Kyôto).
  • Com arribar-hi: seguint la línea Nara de JR des de l’estació de Kyôto en uns 30’ arribareu a l’estació Uji. Si agafem la línea Keihan Uji des de Keihan Sanjô, també haurem de baixar a l’estació anomenada Uji, però en aquest cas l’estació es troba més a prop dels llocs visitables de Uji.
  • Àlbum de Flickr: Uji (宇治).

Uji

No comments yet

Deixa un comentari