Ujigami Jinja (宇治上神社)

A l’altre banda del riu respecte del Byôdô-in trobem aquest temple shintoista, construït com a temple guardià de Byôdô-in, i que te la distinció de ser el temple japonès més antic que hagi estat considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (i el menys visitat dels 17 que hi ha a la zona de Kyôto). A més a més, els seus dos edificis principals, el Honden i el Haiden han estat classificats com Tresors Nacionals pel govern japonès.

Aquest temple està dedicat a l’Emperador Ôjin i els seus dos fills, el príncep  imperial Uji no Wakiiratsuko i l’Emperador Nintoku. Segons sembla, el princep Uji no Wakiiratsuko es va suïcidar per acabar amb la disputa que tenia amb el seu germà sobre la successió al trono imperial, i posteriorment l’Emperador Nintoku va construir aquest temple en el seu honor.

Honden Ujigami jinja

El temple està format pel Honden, que es l’exemple més antic d’estil nagare-zukuri, en el qual l’interior està format per tres estructures situades una al costat de l’altre, sent la central més gran. Va ser construït a finals del període Heian.

Haiden Ujigami jinja

Les altres construccions son el Haiden, d’estil shiden-zukuri, amb un sostre d’estil sugaruhafu, i que es va construir al període Kamakura, al igual que el temple Kasuga, que es el tercer edifici que es pot trobar dins el recinte del temple.

Ujigami jinja

Informació important:

  • Lloc: Ujigami jinja (Uji – Pref. Kyôto).
  • Com arribar-hi: seguint la línea Nara de JR des de l’estació de Kyôto en uns 30’ arribareu a l’estació Uji. Si agafem la línea Keihan Uji des de Keihan Sanjô, també haurem de baixar a l’estació anomenada Uji, però en aquest cas l’estació es troba més a prop dels llocs visitables de Uji.
  • Àlbum de Flickr: Uji (宇治).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: