Byōdō-in (平等院)

Moneda 10円Alguna vegada heu tingut a la ma una moneda de 10円? Si n’heu vist alguna, possiblement us haureu fixat que en el seu dors hi ha representat un edifici. Es tracta del Pavellò del Fènix, l’edifici principal del temple Byōdō-in, i l’atracció principal de Uji, una població situada al Sud de Kyôto seguint la línea Nara de JR, que es la parada d’avui de la Bloc-Marató Temples de Kyôto. Es cert que Uji es troba bastant allunyada de Kyôto (una mitja hora en tren), però es un lloc força interessant per visitar, i no només pel seu temple, motiu pel que l’he inclòs en aquesta Ruta V.

Entrada Byôdô-in

Byôdô-in

El temple Byōdō-in va ser establert el 1052 per Fujiwara Yorimichi, Kampaku (conseller en cap) de l’Emperador. El Pavelló del Fènix es va construir a l’any següent per albergar l’estàtua d’Amitabha Tathagata, actualment considerada un Tresor Nacional al igual que el propi pavelló que l’alberga. El jardí que envolta el pavelló es d’estil Jodo (Terra Pura), i es un jardí que fa servir el terreny circumdant com a part del disseny, i que ha estat designat Emplaçament Històric i Lloc d’Especial Bellesa Escènica. La seva platja de sorra (Suhama), el pont (Hirabashi), el pont arquejat (Soribashi) i la petita illa (kojima) envolten el Pavelló del Fènix, únic edifici que sobreviu des de l’època de la seva construcció, sent un dels pocs exemples d’arquitectura del període Heian que han sobreviscut.

Byôdô-inEl temple va atresorar al llarg de la seva història nombrosos objectes del període Heian com unes pintures d’estil Yamato-e que mostren els nou graus de descens d’Amida, la campana budista del temple, i un parell de figures de fènix. Tots aquestes obres han estat catalogades com Tresors Nacionals. Altres obres que destaquen son les 52 estàtues de Bodhisattvas en núvols, que son l’únic grup d’estàtues budistes del segle XI que han sobreviscut complertes fins els nostres dies.

La visita al Byōdō-in et permet passejar pels jardins que envolten el Pavelló del Fènix mentre tractes d’esquivar els nombrosos visitants que tracten de fer-se una foto amb el pavelló al fons i ells amb la moneda de 10円 a la mà. Si segueixes la ruta més o menys marcada, arribes al Hoshokan, un museu que mostra molts dels tresors del temple, inclosa la campana i els dos fènix que he mencionat anteriorment. El museu a més a més aprofita les darrers tecnologies per mostrar exposicions virtuals i, com no podria ser d’altre forma, al final te una botiga de records.

Byôdô-in

Byôdô-in

Al sortir del museu podem veure una mica per sobre altres subtemples com Jodoin i Saishoin, o decidir-nos visitar l’interior del Pavelló del Fènix, encara que per a fer-ho haurem d’adquirir una nova entrada (tot i que ells ho denominen “donatiu”) i fer la perceptiva cua.

El Pavelló del Fènix, construït per representar un palau de la Terra de la Felicitat, te diversos elements arquitectònics únics. Està format per una sala central (Shudo), dos corredors en forma d’ales laterals, i un corredor que fa de cua, formant en conjunt la silueta d’un fènix. A l’interior podrem veure una col·lecció d’obres artístiques de la secta budista de la Terra Pura (Jodo) pertenyent al període Heian. Entre altres obres es pot veure l’estàtua asseguda d’Amitabha Tathagata, que es l’única imatge budista existent que s’hagi pogut confirmar que es obra de Jocho, un important escultor de l’època.

Byôdô-in

Com a curiositat, dir que està prohibit fer dibuixos en tot el recinte, així com fotografies comercials. Evidentment, dins el museu està prohibit fer qualsevol tipus de fotos.

Informació important:

  • Lloc: Byōdō-in (Uji – Pref. Kyôto).
  • Cost: 600円 (entrada addicional de 300円 per veure l’interior del Pavelló del Fènix).
  • Com arribar-hi: seguint la línea Nara de JR des de l’estació de Kyôto en uns 30’ arribareu a l’estació Uji. Si agafem la línea Keihan Uji des de Keihan Sanjô, també haurem de baixar a l’estació anomenada Uji, però en aquest cas l’estació es troba més a prop dels llocs visitables de Uji.
  • Àlbum de Flickr: Byōdō-in.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: