Jardins Hassô (八祖の庭)

Entrada Hassô

Ahir la Bloc-Marató es va aturar a Tôfuku-ji, un temple zen situat al Sud de Kyôto, que presenta diverses particularitats especials, quasi úniques, com el seu Hôjô (sala de l’Abad), ja que es l’únic que està envoltat per tots costats per jardins.

El Hôjo es l’edifici principal de Tôfuku-ji. Construït el 1235, va ser reconstruït el 1890, i els seus jardins van ser dissenyats per Shigemori Mirei el 1939, tractant de combinar la simplicitat del zen del període Kamakura (època en que va ser fundat el temple) amb la construcció abstracta de les arts modernes.

Els quatre jardins que envolten el Hôjo formen els jardins Hassô que representen el Hassô-jôdo (els vuit aspectes de la vida de Buda), o el que es el mateix, Hôrai, Hôjô, Eijû, Koryô, Hakkai, Gozan, Seiden’ichimatsu i Hokutoshichiser.

El jardí meridional, que es el que està situat a la part frontal del Hôjô, està format per un grup de quatre roques gegants que representen les quatre illes Elysianes (Hôrai, Hôjô, Eijû i Koryô), sobre un llit de grava rastellada que simbolitza Hakkai (els vuit mars tempestuosos). I cinc promontoris coberts de molsa a la cantonada dreta simbolitzen Gozan (les cinc muntanyes sagrades).

Hassô

El jardí occidental es una juxtaposició d’azalees cuidadosament retallades formant quadrats, plantades sobre un camp quadrat de grava fina que reflecteix el seu nom (Seiden’ichimatsu), una antiga forma xinesa de dividir la terra seguint el kanji xinès “sei”.

Hassô

El jardí septentrional es una distribució de pedres tallades de forma quadrada col·locades sobre la molsa per mostrar un camp verd quadriculat irregular. A la tardor, aquest jardí aprofita de forma ingeniosa el fons vermellós de les fulles del barranc Sengyokukan.

El jardí oriental, també anomenat Hokuto-no-niwa, distribueix set pedres cilíndriques sobre un camp de molsa i grava per representar les estrelles principals de la constel·lació de l’Ossa Major (Hokutoshichisei).

Hassô

Com podeu veure, en el seu conjunt, i malgrat que sigui necessària pagar una entrada addicional, es una despesa que realment val la pena.

Informació important:

  • Lloc: Tôfuku-ji (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Cost: 400円 (400円 addicionals pels jardins del Hôjô).
  • Com arribar-hi: seguint la línea Nara de JR des de l’estació de Kyôto, o la línea principal de Keihan des de Keihan Sanjô, ràpidament arribarem a l’estació Tôfukuji (es la primera i la quarta estació respectivament), des de la que tan sols haurem de caminar una mica en direcció a la muntanya per arribar-hi. En autobús podem agafar la línea 208 a l’estació de Kyôto i baixar a la parada Tôfukujimae.
  • Àlbum de Flickr: Tôfuku-ji.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: