Daikaku-ji (大覚寺)

Finalitzarem la Ruta IV de la Bloc-Marató Temples de Kyôto que ens ha portat a recórrer la zona d’Arashiyama, a Sagano,  visitant un antic palau imperial reconvertit en temple: Daikakuji, possiblement la visita més espectacular de la ruta conjuntament amb Tenryû-ji, amb la que iniciàvem la ruta.

Daikaku-ji

Mapa Daikaku-ji

Mapa Daikaku-ji

El temple de Daikaku-ji originalment era un palau secundari per a l’Emperador Saga, fins que l’any 876 va decidir que es convertís en un temple de la secta Shingon del Budisme, com una expressió de la seva devoció envers els seus ensenyaments i el seu fundador, Kôbô Daishi.

Com abans de temple era palau, per tot arreu es poden veure nombroses pintures del període Momoyama amb motius imperials. Per altre banda, es un temple força extens, i al llarg de la seva visita podrem veure elements molt diferents els uns dels altres, factor que incrementa el seu interès, i que em faria considerar-ho de visita obligatòria a la zona, malgrat que es trobi bastant separat de la resta de llocs d’interès de la zona.

Daikaku-ji

Del conjunt del temple podríem destacar quatre elements:

Shinden: fa uns 400 anys, el Shinden del Palau Imperial de Kyôto es va traslladar als terrenys de Daikaku-ji. Davant seu actualment trobem un jardí que segueix el model tradcional dels jardins imperials, amb un taronger a la dreta i un pruner a l’esquerra. Les parets correteres estan decorades amb pintures de Sanraku Kanô i mostren les tres peònies y les flors vermelles i blanques dels pruners que representen la casa imperial.

Shingyôden: fa 1200 anys, el país va ser assolat per les plagues i epidèmies. Seguint una proposta de Kôbô Daishi, l’Emperador Saga va començar a copiar, emprant l’art de la cal·ligrafia, el sutra Jannya Shingyô per pregar a Buda. Es diu que arrel d’això el país es va veure ràpidament lliure de les plagues. En aquest edifici es on es guarden aquests escrits realitzats per l’Emperador Saga.

Daikaku-ji

Shôshinden: designat com a Important Be Cultural, en un recó, quasi podríem dir que remot, del temple, en una sala de l’ala Est denominada Okanmurinoma, hi ha un Shôhekiga pintat per Sanrakû Kanô i Shikô Watanabe. En ell es pot veure un falcó pintat amb tinta índia que crida especialment l’atenció per la seva excepcionalitat. A les plaques de fusta de les particions de les portes hi ha pintades llebres.

Estany Ôsawa (Teiko): fa aproximadament 1200 anys, quan l’Emperador Saga va establir Daikaku-ji com a palau, aquest disposava d’un jardí aquàtic que seguia el mateix disseny que el llac Tungting de la Xina. Es va anomenar estany Ôsawa, i es diu que es l’origen de l’Ikebana Saga. En qualsevol cas, actualment el temple te una forta influència en aquest tipus d’Ikebana, i fins i tot es poden veure alguns exemples d’aquest art a l’entrada del reciente.

Ikebana

Informació important:

Daikaku-ji

Daikaku-ji

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: