Seiryô-ji (清涼寺)

Aquest temple budista, també conegut com Saga Shakadô (嵯峨寫釈迦堂) està situat a sobre del que abans eren els pantans de Saga, i pertany a la secta Jodo del Budisme.

Mapa Seiryô-ji

El temple està situat dins els terrenys del que era la vil·la de Minamotono-Toru. A la mort d’aquest es va convertir en un temple. Posteriorment, l’any 985 el sacerdot Chonen va viatjar a la Xina en peregrinatge, i va encarregar una copia en fusta de sàndal del llegendari Udayana Buddha. Quan el sacerdot Chonen va tornar de la Xina amb la còpia de l’estàtua, va planificar la construcció d’un nou temple per a l’estàtua. Malauradament, no va poder veure completat el seu somni, ja que el temple no va ser completat fins després de la seva mort, quan el seu deixeble Jozan va establir Siryoji i va entronitzar l’estàtua.

Seiryô-ji

Seiryô-ji

La sala principal va ser reconstruïda el 1701, i conté la estàtua, que es considera un Tresor Nacional. Tot i que l’estàtua original d’Udayana Buddha es va perdre durant la rebel·lió dels Boxers l’any 1900, la còpia d’aquest temple es segueix mostrant els dies 8 i 19 de cada mes.

Sobre el temple no hi ha gaire a dir. Conté nombrosos edificis i podríem dir que es més un temple “de servei” que un temple turístic. Això te l’avantatge de que es pot entrar gratuïtament, però també te l’inconvenient de que es més difícil que ho puguis veure tot o que aconsegueixis explicacions sobre els diferents edificis i llocs interessants si no saps prou japonès per llegir els cartells o preguntar.

Informació important:

Seiryô-ji

Seiryô-ji

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: