Giô-ji (祇王寺)

També anomenat Ghi-ohji, està situat al Nord-oest de Kyôto, a la zona coneguda com Arashiyama, al peu del turó d’Ogura. No es senzill trobar aquest temple, una petita porta en un camí solitari que gairebé has de buscar expressament no convida a entrar al que, un cop a dins, es revela com un meravellós jardí, tan cobert de verd que fins i tot fa goig poder veure’l en un dia plujós com el que em va tocar en sort “sofrir” (sort en aquest cas, malgrat haver maleït l’aigua des de moltes hores abans).

Jardí Giô-ji (Arashiyama)

No es coneix gaire dels seus orígens, però es creu que el temple inicialment estava situat dins el recinte de Ohjhoin, fundat per Ryochin, un dels deixebles de Hohnen (1133-1212), un gran sacerdot budista molt conegut. Ohjhoin era un temple que ocupava una gran extensió, però que va anar a menys amb el pas del temps. Giô-ji va subsistir com un petit convent que posteriorment va acabar sent conegut pel seu nom actual.

Actualment Giô-ji es més una diminuta ermita que un temple, però tot i així te un atractiu únic que el converteix en un lloc de visita obligada si passes per la zona. El seu jardí està gairebé totalment cobert per la molsa, i manté un aspecte magnífic al llarg de totes les estacions, amb flors de cirerer a la primavera, molt de verd durant l’estiu, fullatge carmesí cap a la tardor i cobert pel blanc de la neu al hivern.

Jardí Giô-ji (Arashiyama) Jardí Giô-ji (Arashiyama)

Al poema èpic del segle XIII Heike Monogatari es parla de dues Shirabyoshi (cantants i ballarines de la cort imperial) del segle XII. Taira-no-Kiyomori, que en aquella època era qui controlava les regnes de l’Estat, es va encapritxar de Giô (o Ghi-oh) durant un temps, però aviat va canviar-la per Hotoke Gozen. Com a resultat de tot això, Giôh, la seva germana (Gijo) i la seva mare (Toji), i poc desprès també Hotoke Gozen, desesperades per la volubilitat del destí, es van convertir en monges i totes quatre van acabar vivint en aquest temple. A la sala principal del temple hi ha cinc escultures de fusta que representen a Giô, Hotoke, Gozen, Kiyomori, Gijo i Toji.

Interior del temple de Giô-ji (Arashiyama)

Interior del temple, amb les escultures de fusta dels personatges de Heike Monogatari.

Interior del temple de Giô-ji (Arashiyama)

Interior del temple de Giô-ji

El temple va quedar totalment desatès fins no fa massa temps, quan la monja Shishoni, una dona bastant coneguda per què havia estat geisha abans que monja, va vindre a viure-hi i se’n va fer càrrec. La seva experiència personal era similar a la de Giô uns segles abans, i va acabar sent tan apreciada per la gent, que es va produir un gran dol quan va morir el 1994.

Informació important:

  • Lloc: Giô-ji (Arashiyama – Pref. Kyôto)
  • Cost: 300円
  • Àlbum de Flickr: Giô-ji (祇王寺)
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: