Nison-in (二尊院)

Nison-in, formalment anomenat Ogurayama Nison-in Kedai-ji (小倉山 二尊院 華台寺), es conegut per dues imatges, que representen a Shaka i Amida, que donen nom al temple (nison vol dir “dues imatges reverenciades”), i que son tresors nacionals.

Nison-in

En el passat, quan Kyôto era la capital imperial, aquest temple va ser designat com un dels “Quatre Temples Auspiciants”. Seguin el costum i la seva estricta observació de les formalitats, això implicava que administrava les Cerimònies Budistes Imperials i, quan es designava un nou sacerdot principal, aquest visitava el Palau Imperial per rebre les robes porpres que indicaven el seu màxim rang dins la jerarquia budista. Però totes aquestes cerimònies van cessar quan la capital imperial es va traslladar a Tôkyô.

Mapa Nison-in

El temple va ser construït entre els anys 834-847, per Jikaku Daishi sota el patrocini de l’Emperador Saga. Posteriorment, el conegut San-tei-ryo (Cementiri dels Tres Emperadors) es va instal·lar dins el recinte del temple seguint la voluntat de l’Emperador Mameyama. El San-tei-ryo conté les cendres dels Emperadors Kameyama, Gosaga i Tsuchimikado. Actualment forma part del grup de temples de Enryaku-ji, però cap de les seves estructures es de els originals, ja que no vanbrevivfieronsus estructuras es de las originales, ya que ninguna de ellas sobrevivinistraba las Ceremonias Budistas Imperialnn sobreviure a la Guerra Onin (1467-1477).

La seva porta principal anteriorment era la Yakuimon del castell de Fushimi, sent traslladada a la seva localització actual el 1613, gràcies a un comerciant ric anomenat Suminokura.

Nison-in

Nison-in

Nison-in també es va veure indirectament implicat en les accions del Comodor Perry i l’obertura de Japó a les potencies estrangeres, doncs quan el shogunat va demanar consell sobre el tema a la cort imperial, Naidajin Sanjo Saki, que era conseller de l’Emperador Komei, va defensar l’honor imperial en contra dels negociadors del bakufu, i com a conseqüència, posteriorment se li va ordenar que es retirés com a monjo a Nison-in. A la seva mort, l’Emperador Komei va enviar una delegació a Nison-in per atorgar-li pòstumament el rang d’Udaijin (Ministre de la Dreta).

Altres llocs destacables dins els terrenys del temple son Shigure Tei situat en un turó de la part posterior, on es diu hi havia la vil·la on Teika Fujiwara (1161-1240) va reunir l’antologia Hyaku-nin-isshu (Cent poemes per un centenar de poetes). També conté una casa de té anomenada Misonio-tei, que conté diverses pintures d’Eitoku Kano.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: