Jojakko-ji (常寂光寺)

Si seguim la nostra ruta de temples per Arashiyama, resseguint la muntanya Ogura, ens trobarem amb Jojakko-ji, un temple construït com a lloc de retir pel sacerdot Nisshin després d’uns problemes polític-religiosos que van causar una escissió en la secta Nichiren de la que Nisshin era el sacerdot principal. La causa de l’escissió, no voler doblegar-se a les ambicions de Hideyoshi.

Aquest temple, que presumeix de ser “el temple sense murs”, te diverses particularitats. En primer lloc, es un temple que s’ha anat construint molt poc a poc, i quasi podríem dir que fent un “collage” de parts traslladades fins aquí. Això de traslladar parts no es tant estrany com podria semblar (i com haureu pogut comprovar si heu llegit els articles anteriors de la Bloc-Marató Temples de Kyôto), però potser si que es rar que es vegi en tants elements del temple.

Jojakko-ji

En segon lloc, es un temple situat sobre la muntanya Ogura, i per tant te molts nivells diferents, no aptes per gent a la que li costi pujar escales (tot i que hi ha camins rampa per accedir-hi de forma més còmoda). Això tampoc es rar ja que hi ha molts temples que semblen “penjats” a la muntanya, però no es habitual en els temples de la zona d’Arashiyama.

Sobre la història del temple, com he dit, el va fundar el sacerdot Nisshin el 1596, sobre uns terrenys donats per la família Suminokura, on anteriorment estava situada la vil·la Shiguretei de Fujiwara Sadaie. Des de la seva fundació, i fins el 1615, amb el suport de Kobayakawa Hideaki, el Kyakuden (sala de convidats) del castell de Momoyama es va traslladar al temple per convertir-se en el seu saló principal.

El 1616, la porta Sud de la sala de convidats deHonkoku-ji (construïda el 1345-46), es va  traslladar al temple per servir com a Niomon (les estàtues Nion es creu que son obra de Unkei, un famós escultor budista del segle XIII). El 1620 es va construir la pagoda Tahoto gracies a la donació de Tsuji Tobei Naonobu (i actualment es considera un Important Be Cultural). Al seu interior es venera a Nyorai Shaka i Nyorai Taho. El 1641 es va construir el campanar.

Pagoda Tahoto

Jojakko-ji

Entre 1801 i 1804 es va construir la sala Myoken-do, que es considera el nombre deu de les dotze branques del zodíac Myoken per la capital. Al seu interior hi ha l’estàtua Bodisshatva Myoken en posició “nosegata”, l’estàtua de Kioshimojin, el Jurasetsunyo pel que el sacerdot Nisshin va fer la cerimònia de l’obertura dels ulls; i l’estàtua de Daikokutsen.

El 1890, el temple dels poetes immortals que era anterior a l’establiment del temple i que va ser traslladar muntanya amunt durant l’època del fundador, es reconstrueix. Tomioka Tessai va escriure la seva placa. Aquest temple va ser reconstruït de nou el 1994. A l’interior hi ha les estàtues de Fujiwara Teika i Ietaka en posició asseguda, fetes durant el període Muromachi.

El 1892 Jojakko-ji es converteix oficialment en temple afiliat de Honkoku-ji, el temple principal de la secta Nichiren a Kyôto.

El 1990 s’estableix el mausoleu Shien per enterrar les cendres de les dones no casades, segons un concepte creat pels membres de la Societat Monument a les Dones.

Finalment, el 2004 es construeix la sala del fundador, i una segona estàtua del sacerdot Nisshin feta en el període Edo es col·loca al seu interior.

Jojakko-ji Jojakko-ji

Com heu pogut comprovar, el temple ha tingut una llarga història de canvis i modificacions, però la veritat es que al visitar-ho no tens la sensació de veure cap mena de pedaç, tot al contrari, la seva disposició per tota la falda de la muntanya, amb diferents estructures a diferents nivells, i totes elles envoltades d’una exuberant natura, ho amalgama a la perfecció. Segur, no te els edificis més impactats de la zona, però encara que a nivell individual potser no destaqui cap edifici, el seu conjunt si que es un dels millors que podeu veure a la zona.

Mapa Jojakko-ji

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: