Tenryû-ji (天龍寺)

Tenryû-ji, que significa Temple del Drac Celestial, es troba al districte de Sagano, a l’Oest de Kyôto, i es el temple principal de la branca Tenryû-ji de la secta Rinzai del Budisme. La zona que es pot visitar està formada per dues àrees clarament diferenciades que son els jardins, i els edificis, dels quals el més interessant es, de llarg, el jardí, però tenint en compte que visitar els edificis només incrementa el preu de la visita en 100円, considero que aquests estaran ben empleats. No només per poder veure els l’interior dels edificis de ben a prop (des de els jardins també es poden veure però a distancia i des d’una alçada no massa adequada), si no també per que així es podrà tindrà una nova perspectiva d’alguns elements dels jardins, i al estar menys concorreguts, de forma més tranquil·la i reposada.

Entrada als Jardins

Entrada als Jardins

Entrada als edificis

Entrada als edificis

El temple el va establir l’any 1339 el shogun Ashikaga Takauji (1305-58) en record de l’Emperador Go-Daigo (1288-1339), que havia mort a Yoshino després de la guerra civil que havia portat la família Ashikaga al poder. L’eminent mestre zen Musô Soseki (1275-1351) va ser designat com el seu abat fundador.

Els terrenys que ocupa el temple anteriorment havien estat ocupats pel temple Danrin-ji, establert durant el segle IX i històricament important per ser el primer temple zen del Japó. Al segle XIII, l’Emperador Kameyama (1249-1305) va construir una vil·la dins el recinte, i va ser en ella on el seu net Go-Daigo va ser criat i educat. Al morir Go-Daigo, Ashikaga Takauji va ordenar que aquesta vil·la es convertís en temple zen.

Mapa Tenryû-ji

Mapa Tenryû-ji

Per finançar la construcció del temple, Musô Soseki va comissionar un vaixell, conegut com la nau Tenriû-ji, per realitzar una missió comercial amb la Xina de la dinastia Yuan. El 1343 la majoria dels edificis del temple estaven acabats, i la nissaga iniciada per Soseki va prosperar, destacant en les seves contribucions a la literatura zen coneguda com “gozan bungaku”. Tenryû-ji va ser considerat el primer del “Kyôto Gozan” (les cinc muntanyes zen de Kyôto).

Entrada Tenryû-ji

Biombos

En els segles transcorreguts des de la seva fundació, Tenryû-ji ha estat arrasat pel foc un total de vuit vegades, la més recent el 1864, motiu pel que els edificis actuals daten del període Meiji. Malgrat això, el jardí situat darrera el Hôjo (temple principal) es un dels més antics de Japó, conservant la mateixa forma que quan va ser dissenyat per Musô Soseki al segle XIV. Conegut com a Jardí Sôgenchi , va ser el primer lloc designat com a Zona Escènica Històrica Especial pel govern japonès, i el 1994 va ser designat Patrimoni Cultural de la Humanitat per les Nacions Unides.

Com ja he comentat anteriorment, els jardins i els edificis es visiten pagant dues entrades independents, tot i que el cost afeixi’t d’aquests darrers no hauria de ser cap impediment. Sobre els jardins cal afegir que son extensos, magnífics, i que tenen dues entrades: la principal, situada just al costat dels edificis; i una segona a la part posterior. Personalment, si penseu visitar també els edificis, us recomano que primer visiteu aquests, seguiu pels jardins (no tots els racons dels jardins es poden veure des de els edificis), i finalment sortiu dels jardins per l’entrada posterior, no només per que així podreu seguir la ruta sense fer caminades innecessàries, si no també per que envoltant el jardí per aquesta banda hi ha un espectacular bosc de bambú que no un podeu perdre.

Informació important:

  • Lloc: Tenryû-ji (Arashiyama – Pref. Kyôto)
  • Cost: 500円 (jardins) + 100円 (edificis)
  • Àlbum de Flickr: Tenryû-ji (京都の寺)

Bosc de Bambú a l'exterior del temple

Bosc de Bambú just a l’exterior del temple

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: