Kyôto Gyoen

Al centre de Kyôto hi ha un gran parc gegantí que mesura 700 x 1300 metres, cosa que representa unes 65 hectàrees de terreny. Dins el Kyôto Gyoen, que es el nom d’aquest parc, tothom pot fruir d’amples zones arborades, així com veure el que queda de l’antic centre de poder imperial, i es que es en aquest parc on es troben el Palau Imperial i Sento Gosho (el Palau de l’Emperador Retirat), dels que ja us en vaig parlar, i que son la causa de que també se’l conegui com a Parc Imperial.

No totes les zones son de lliure accés, ja que als palaus cal reservar hora de visita a l’Agencia Imperial, i algunes zones son privades i no s’hi pot entrar, però en general es un parc obert gratuïtament a tothom, un pulmó verd en mig de la ciutat.

Vista aèrea

Vista aèrea

L’aspecte actual del parc es el que va adquirir durant l’Era Meiji. Abans d’aquesta època els carrers que ara estan formats per grava i envoltats de verd, estaven envoltades per les residències d’unes 200 famílies nobles de la cort imperial, creant en conjunt un poble aristocràtic. Quan el 1869 la major part dels aristòcrates es van traslladar a Tokyô seguint a l’Emperador i el govern, l’àrea va quedar ràpidament dilapidada. Quan l’Emperador va tornar el 1877, el va colpir durament veure l’estat en que havia quedat tot, i va signar un decret pel qual s’havia de preservar al zona i tornar-la a la seva bellesa original. Aquest decret, conegut com Projecte Imperial de Preservació, va assentar les bases per crear un jardí imperial, marcant així el inici de l’actual Kyôto Gyoen.

Mapa original

Mapa original de la zona

Mapa actual

Mapa actual de la zona

Actualment al parc hi ha uns 15.000 arbres, la major part concentrats als voltants de la porta Kenreinon, on es troben els millors exemples de càmfora, ortigues, rosers i gingko, i una bona quantitat d’arbres per tenyir el parc de colors segon l’època de l’any, com pruners, presseguers, cirerers, arces i murtes.

Shushui-tei

A més a més, al parc hi ha diversos punts d’importància històrica com Hamaguri Gomon i Saikaimachi Gomon, representatives de les nou portes exteriors, i el Shushui-tei, una casa de té que pertanyia a la residència d’una antiga família de Kuge (nobles de la cort).

La visita al Kyôto Gyoen es bastant recomanable, especialment si es volen visitar els palaus imperials, ja que el temps entre visites es prou gran com per poder fruir del parc amb molta tranquil·litat entre una i l’altre.

Kyôto Gyoen

Entrada Palau Imperial

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Com arribar-hi: per arribar al Parc Imperial hi ha diverses opcions, com la parada de ferrocarril Keihan-Marutamachi, a la línea Keihan (ferrocarrils privats, no val el JR Pass), o la parada de metro Imadegawa, a la línea Karasuma.
  • Àlbum de Flickr: Kyôto
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: