Hirano Jinja (平野神社)

Hirano Jinja es un petit temple shintoista a tocar de Kitano Tenmangû, cosa que ens permet poder realitzar una visita conjunta de tots dos sense gairebé ni adonar-nos ja que un està a un carrer de distancia de l’altre. I si Kitano Tenmangû era famós pels seus pruners, Hirano Jinja ho es pels seus cirerers. Així, si viatgem a finals d’hivern, principis de primavera, si no podem arribar a veure els pruners florits, es possible que veiem els sakura.

Hirano jinja

Hirano Jinja està consagrat a quatre deus: Imaki Okami (deu de la revitalització), Kudo Okami (deu protector de la Casa Imperial), Furuaki Okami (deu espolsador de dimonis i portador de tranquil·litat) i Himekami (deessa de la productivitat i la fertilitat). Tot plegat fa que la funció principal d’aquest temple sigui promoure la bona salut i la llarga vida de l’Emperador.

El temple va ser fundat l’any 794, a l’Era Heian, després de ser traslladat des de el Palau Imperial de Nara per l’Emperador Kammu. Tradicionalment les cerimònies les oficiava un príncep de la família imperial, que es consideraven figures divines. El temple va ser designat com un dels encarregats  de la protecció de la família Imperial, i designat per primer cop amb el seu nom actual en el Montoku Tenno Jitsuroku.

L’any 864, Imaki Okami, una de les deïtats del temple, va ser elevada al màxim rang, cosa que va facilitar les visites de diversos Emperadors durant l’Era Heian i que, posteriorment, se li confies la protecció dels descendents d’altres línies imperials com els Genji, Heishi, Oe, Nakahara, Kiyonara i Sugawara.

Durant la Guerra Onin va ser completament destruït com molts altres temples de la ciutat, i no va ser reconstruït fins l’any 1628, per Nishinotoin Tokiyoshi, del clan Heishi. El 1871, l’Emperador Meiji va elevar el temple a la categoria de Kanpei Taisha, convertint-lo així en un dels temples més sagrats del Japó.

Hirano jinja

Hirano jinja

El temple combina una magnífica arquitectura amb la simplicitat i harmonia del seu entorn. Els sostres estan fets de teules de xiprer i tenen una forma similar a la dels temples sagrats d’Ise i Izumo. A Nara, el temple Kasuga es de construcció similar. Conserva un ancià arbre Kusunoki, i està voltat de cirerers.

El temple també es conegut pel seu festival dels cirerers, dels que te uns 500. El 10 d’Abril te lloc un magnífic festival al seu voltant.

Hirano jinja

Informació important:

  • Lloc: Hirano Jinja(Kyoto- Pref. Kyoto)
  • Cost: gratuït.
  • Com arribar-hi: si vas seguint la Ruta III, agafa l’autobús 10 i baixa a la parada “Kitano Tenmangu Mae”, o l’autobús 26 i baixa a la parada “Kitano Hakubai-cho”. Des de l’estació JR de Kyôto agafa l’autobús 50 ó 101 i baixa a la parada “Kitano Tenmangu Mae”.
  • Àlbum de Flickr: Hirano jinja (平野神社)

Hirano jinja

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: