Ninnaji (仁和寺)

Ninnaji es el segon temple més gran que visitarem al llarg de la ruta III del Bloc-Marató, i el que te més coses per veure de tots.

Entrada Ninna-ji

Entrada a Ninnaji

Durant la primera part del període Heian, en aquesta zona es van construir nombroses villes pels nobles de la Cort Imperial. En aquella època els nobles seguien majoritàriament la secta Amida del budisme, i moltes d’aquelles villes acabaven convertint-se en temples. El cinquanta-vuitè Emperador, Koko, va ordenar la construcció d’un temple a la zona per rebre la triada del Buda Amida i dos deïtats ajudants. Aquest va ser l’origen de Ninnaji. Desprès de la mort de Koko, el seu fill, el cinquanta-novè Emperador, Uda, va ser testimoni de la finalització de l’edifici principal, fundant-se formalment l’any 888. El seu nom de Ninnaji es deu al calendari de l’època. L’Emperador es va retirar als 31 anys i va prendre els vots de monjo, convertint-se en abat de Ninnaji. Des d’aquell moment es va conèixer com Palau Imperial d’Omuro, ja que servia com a residencia per l’ex Emperador, i com a tal es menciona fins i tot en el Heiké Monogatari. Fins a 1869 es va mantindre la tradició de que un dels fills de l’Emperador fos l’abat del temple, cosa que el va convertir en un dels temples més importants del país. Durant la Guerra Onin va sofrir nombrosos incendis que gairebé el van destruir, per la qual cosa la major part de les estructures actuals son reconstruccions realitzades durant el segle XVII, per ordre del Príncep Kakushin, 21e abat, sota el patrocini del shogunat Tokugawa.

Dimoni protector Ninna-jiActualment es el temple central de l’escola Omuro de la secta Shingon del budisme, i també alberga la seu nacional de l’Escola Omuro d’Arranjament Floral. L’any 1994, Ninnaji va ser designat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

Com cabria esperar d’un temple d’aquesta importància i amb aquesta historia, entre els edificis del temple n’hi ha molts que o be son Tresors Nacionals, o be son Importants Bens Culturals, com per exemple el Kondo i el Miedo, que van ser traslladats des de el Palau Imperial de Kyôto i reconstruïts aquí.

Mapa Ninna-ji

Ninna-ji

Ninnaji

Una de les zones més destacables, tot i que cal pagar entrada per entrar-hi es el Goten, un tipus de construcció que generalment no es veu mai en els temples, reservant-se per als palaus. Sens dubte la seva funció com a residencia per l’ex Emperador hi va tindre molt a veure.

Tots els temples guarden nombrosos tresors, i Ninnaji no n’és una excepció, ja que te una col·lecció de més de 600 objectes entre escultures, pintures, cal·ligrafies, objectes lacats i ceràmiques. L’inconvenient es que es mostren en el Reiho-kan, que només es pot visitar (pagant una entrada addicional) dos cops l’any (Abril-Maig i Octubre-Novembre).

Un altre element molt especial del temple no es cap edifici, si no els seus cirerers de branques baixes, anomenats Omuro Sakura, que es podrien considerar un tresor més i que li donen al temple una coloració molt especial a la primavera. Aquests Omuro Sakura son una variant especial de cirerer que floreix més tard que els altres tipus de cirerer. Dins el recinte hi ha uns 200 arbres d’aquest tipus, i segons els documents existents, n’hi ha hagut des de la reconstrucció del temple durant el període Edo. D’alçada molt reduïda i amb les branques creixent des de molt baix, gairebé semblen arbustos en doncs d’arbres. El 1924 es van designar com Paisatge Nacional.

Ninnaji

Informació important:

  • Lloc: Ninnaji (Kyoto- Pref. Kyoto)
  • Cost: l’entrada al temple es gratuïta, però per visitar el Goten (palau i jardins) cal pagar una entrada de 500円, i per veure Reiko-kan (obert només en determinades époques de l’any), uns altres 500円.
  • Com arribar-hi: seguint la ruta III del Bloc-Marató, des de Kinkakuji agafeu l’autobús 59 fins la parada “Ômuro Ninnaji”. Si veniu des de l’estació JR de Kyôto, agafeu l’autobús 26 fins a la mateixa parada.
  • Àlbum de Flickr: Ninnaji (仁和寺)
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: