Kinkakuji (金閣寺)

Entrada KinkakujiEl Pavelló Daurat, generalment conegut com a Kinkakuji malgrat no ser més que un dels elements del temple, es sens dubte l’element principal del temple que realment s’anomena Rokuonji.

El Pavelló Daurat es probablement un dels llocs més conegut arreu del mon, sempre amb una mateixa imatge, i es que ja hi ha un lloc preparat per que tots els visitants facin la foto de rigor. Com a curiositat, cal dir que dins el recinte no està permès fer servir trípodes… potser per evitar que la gran marea humana de visitants ocupi una extensió massa gran d’aquest lloc “fotogènic” i s’acumuli massa gent esperant per fer la foto.

Però el recinte te més coses que no tan sols el Pavelló Daurat. Per molt icònic que sigui, val la pena donar una volta pels caminets del voltant, observant altres detalls. Es clar que si vas en un viatge organitzat, que et fan veure tota la ciutat en un dia (o dos si tens sort), poc temps tens per fruir de la resta d’elements ja que la pròpia marea humana del teu grup t’arrossega cap a la sortida, però si vas al teu aire, deixeu que el lloc us impregni i “respireu” l’ambient.

El 1220, el Pavelló Daurat era la villa de Kintsune Saionji. Tres anys desprès d’abdicar Yoshimitsu, el 3er Shogun Ashikaga (1394), es va començar a construir Kitayamaden, tractant per tots els mitjans que fos un lloc que tallés la respiració. Un cop acabat, Yoshimitsu es va dedicar a viure tranquil·lament en aquest lloc ple de serenitat. Després de la seva mort, Kitayamaden es va convertir en un temple zen segons la seva darrera voluntat. Dels edificis d’aquells temps només queda en peu el Pavelló Daurat, tot i que els jardins segueixen sent com eren en aquells dies. Des de 1994, Rokuonji es un Be Cultural de la Humanitat.

Mapa Kinkakuji

El Pavelló Daurat inicialment s’anomenava Shariden. Aquest elegant i harmoniós edifici està format per tres tipus d’arquitectura. El primer pis es Shinden-zukuri, d’estil palatí, i rep el nom de Hô-sui-in. El segon pis es Buke-zukuri, l’estil de els cases dels samurais, i s’anomena Chô-on-dô. El tercer pis es d’estil Karayô, que es l’estil dels temples zen. El darrer pis s’anomena Kukkyô-chô i, a l’igual que el segon pis, està cobert de làmines d’or sobre lacat japonès, cosa que li dona el seu nom de Pavelló Daurat. El sostre, sobre el que hi ha un fènix xinès, està cobert de colobres.

Fa uns anys la capa de lacat japonès es va detectar que s’estava deteriorant i es va aplicar una nova capa, i també es van renovar el les làmines daurades, col·locant unes molt més gruixudes que les originals. Totes aquestes restauracions es van acabar el 1987. Posteriorment es van restaurar les magnífiques pintures del sostre i l’estàtua de Yoshimitsu, mantenint tot el seu esplendor original. Finalment el 2003 es va restaurar el sostre, de forma que avui en dia podem fruit del pavelló amb el mateix esplendor que originalment (llàstima que l’interior no es pugui visitar).

Kinkakuji a la primavera

Kinkauji a l'hivern

Foto: ISa

Altres elements d’interès de Rokuon-ji inclouen l’estany al costat del qual s’aixeca el Pavelló Daurat. Aquest estany s’anomena Kyôko-chi (estany mirall) i conté diverses illetes. Per darrera del Pavelló Daurat, pujant unes escales ens trobem un altre estany anomenat An-min-taku, que te una petita pagoda en una illa. La pagoda es diu Hakuja-no-tsuka i s’aixeca en memòria de la serp blanca. També hi ha una casa de té anomenada Sekka-tei, que conté un pilar fet de nandin. Aquesta casa de té es va restaurar el 1997. Finalment, camí de la sortida es pot veure un petit temple Fudôdô en que la pedra Fudô-myôo (Acala) fa de guardià.

Kinkakuji Kinkakuji

Informació important:

  • Lloc: Kinkakuji (Kyoto- Pref. Kyoto)
  • Cost: 400円
  • Com arribar-hi: si vas seguint la ruta III de la Bloc-Marató, des de Daitokuji, agafa l’autobús 12 i baixa a la parada “Kinkakujimae”. Si vens des de l’estació JR de Kyôto, agafa els autobusos 101 ó 205, i baixa a la parada “Kinkakuji-michi”.
  • Àlbum de Flickr: Kinkakuji (金閣寺)

Kinkakuji

Kinkakuji

Foto: ISa

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: