Ôbai-in (黄梅院)

Ôbai-in, un altre dels subtemples de Daitokuji, va ser fundat l’any 1562 per Hashiba Hideyoshi seguint ordres d’Oda Nobunaga per portar a termes els serveis funeraris en honor al seu pare, Oda Nobuhide.

El temple inicialment va ser fundat com a ermita, anomenant-se Ôbai-an (黄梅庵), però l’any 1586, després de la mort de Oda Nobunaga, el seu vassall i successor, Toyotomi Hideyoshi, va ordenar que es reconstruís l’edifici principal y la porta Karamon. Tres anys més tard, Kobayakawa Takakage, el magistrat de construccions d’aquells temps, va supervisar la renovació de les altres dues portes del temple i aquest va passar a anomenar-se Ôbai-in, formalment sent fundat per Shunrin Sôshuku Ôshô, 92e abat de Daitokuji.

El Jikyuken (saló d’estil shoin) es una sala per realitzar cerimònies del té de quatre tatamis i mig, creada per Takeno Jôô, un dels deixebles de Sen-no-Rikyû, i es una de les construccions més antigues de Ôbai-in.

Jardí Ôbai-in

Jikichû-tei es un jardí sec de tipus font i llac que es diu el va dissenyar el propi Sen-no-Rikyû quan tenia 66 anys, a instancies de Toyotomi Hideyoshi. El llac te forma de carbassa, que era el símbol de l’estendard de batalla de Toyotomi. Conté tres roques que representen el deu budista Fudou-myôô i dos dels seus seguidors, i una llanterna de pedra que va ser portada des de Corea per Katô Kiyomasa, igual que una campana de bronze que hi ha al costat de la porta principal.

L’edifici principal està dividit en sis cambres per parets de paper amb pintures anomenades fusuma, rebent cadascuna de les cambres un nom propi. A la sala principal hi ha una pintura fusuma pintada per Tôgan Unkoku que mostra els Set Savis del Bosc de Bambú, i ha estat designada com Important Propietat Cultural.

Ôbai-in

Davant de l’edifici principal hi ha el jardí anomenat Hatô-tei, i a la part posterior n’hi ha un altre anomenat Sakubutsu-kei.

El kuri era el focus central de la vida del temple, concentrant les funcions de cuina i saló. El de Ôbai-in es possiblement el més antic que es conserva en un temple zen, i també està considerat com Important Propietat Cultural.

Al cementiri del temple hi ha les tombes de moltes figures destacades de la historia japonesa de l’època com Oda Nobuhide, Kobayakawa Takakage, Gamô Ujisato, Môri Motonari i la seva dona, tres dels fills de Motonari, una de les filles de Nobunaga i el seu marit, i molts altres membres de les famílies Oda i Môri.

Informació important:

  • Lloc: Ôbain (Kyoto- Pref. Kyoto)
  • Cost: 600円
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Kyôto agafa l’autobús 101, 205 ó 206 fins la parada “Daitokuji-mae”.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: