Kôtoin (高桐院)

Entrada al templeKôto-in es un subtemple de Daitoku-ji, situat a l’interior del recinte del temple principal. El complex està envoltat d’un dens bosc de bambú, i l’accés al temple està marcat per una llarga i recte senda de pedres col·locada sobre un llit de molsa i coberta per un túnel vegetal del famosos aurons del temple. Aquesta senda culmina en una entrada clausurada amb un petit sostre verd, desviant-se cap a l’esquerra i posteriorment a la dreta, seguint un disseny molt habitual  en els jardins del té del període Momoyama i principis del període Edo per augmentar la percepció de l’espai a la vegada que es mantenen ocultes les sorpreses que ens esperen més endavant.

El jardí d’aquest temple es una obra d’art d’elegant simplicitat, cobert de molsa amb una solitària llanterna, i es famós per la bellesa dels seus aurons a la tardor, quan les fulles es tornen vermelloses. Una sèrie de sendes de pedra condueixen a les cases del té, passant al costat d’un tsukubai fet amb una pedra portada fins Japó des de el Palau Imperial de Corea.

Jardí Kôtoin

Kôto-in també manté nombroses i rares pintures i objectes d’art, tant xinesos com japonesos. Molts d’ells han estat catalogats com Tresors Nacionals i Importants Bens Culturals, i son de cabdal importància per la història cultural i artística del Japó.

Interior Kôtoin

Jardí Kôtoin

Kôto-in va ser fundat per Shoso Gyokuho el 1601 a instancies del seu nebot, el famós daimyo Hosokawa Tadaoki (1563-1645). Hosokawa va ser un dels grans guerrers del seu temps, i un dels pocs que van aconseguir sobreviure a les sagnants guerres que van acabar amb l’establiment del shogunat Tokugawa a principis del segle XVII. A més a més de les seves habilitats marcials, era un home intel·lectualment molt capaç i amb bon gust. Tot i que la seva dona, Gratia (1563-1600) era una fervent devota de la proscrita religió cristiana i la filla d’ Akechi Mitsuhide (1528-1582), líder d’una revolta que va fracassar, s’ha de rendir merescut tribut a l’habilitat de Hosokawa per no veure’s afectat per les associacions de la seva muller. Va lluitar sota l’estendard de Toyotomi Hideyoshi (1536-1598) a Corea i va ser un important protagonista de les guerres que van portar a l’establiment de la família Tokugawa.

Recompensat amb vastos dominis, al final de la seva vida es va consagrar a l’estudi del zen sota la tutela del famós abat Seigan (1588-1661) de Daitoku-ji, i també va destacar com un dels deixebles més destacats de l’eminent mestre de la cerimònia del té, Sen-no-Rikyû (1521-1594).

Dins dels límits del temple descansen les restes de Hosokawa i de la seva esposa Gratia. La tomba es una llanterna de pedra que diuen va pertànyer a Sen-no-Rikyû i que Hosokawa va arribar a estimar molt en vida. Es diu que quan Hideyoshi es va assabentar que Rikyu tenia aquest preciós fanal, el va reclamar. Per evitar la seva pèrdua, Rikyu li va trencar un costat. Quan Tadaoki la va rebre anys més tard, fidel al camí de  simple rusticitat del mestre, li va trencar un altre costat.

Tomba Hosokawa

Un altre important figura de la cultura japonesa enterrada a Kôto-in es Izumo-no-Okuni, la fundadora del kabuki.

La famosa casa de té anomenada Shôkô-ken, que està situada dins aquest temple, la va construir Hosokawa Tadaoki el 1628 i es molt petita, tan sols te 2 tatamis de superfície. Igualment admirada es la casa del té anomenada Hôrai, d’estil shoin.

Informació important:

  • Lloc: Kôtoin (Kyoto- Pref. Kyoto)
  • Cost: 400円
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Kyôto agafa l’autobús 101, 205 ó 206 fins la parada “Daitokuji-mae”.
  • Àlbum de Flickr: Kôtoin (高桐院)

Imatge entrada a la tardor

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: