Hônen-in (法然院)

Desprès de travessar un pont i seguir un camí entre bambús, arribem a un temple força tranquil, que més que “visitar un lloc”, convida a “respirar-ho”, a fruir de la seva tranquil·litat. Hônen-in potser no sigui espectacular com a edifici, però els seus jardins son un lloc bastant popular per relaxar-se i admirar la natura dels seus jardins envoltats de boscos, especialment a la primavera i la tardor a causa de la seva variada coloració, i que en aquestes èpoques (1-7 d’Abril i 1-7 de Novembre) son els dos únics moments en que els edificis s’obren al públic. La resta de l’any l’únic que es pot visitar son els jardins.

Al arribar al temple et trobes un Sanmon bastant senzill, que dona pas als Byakusadan, uns monticles de sorra blanca rastrillada, el disseny dels quals va canviant cada pocs dies. Els jardins que es troben al voltant d’un estany permeten respirar una gran calma per alleugerir la ment i facilitar la contemplació de la seva bellesa i serenitat.

El sacerdot Hônen (1133-1212), el 1175 va abandonar Enryaku-ji per fundar la secta Jodo-shu del budisme, establint-se a la zona on posteriorment es va erigir Chion-in, el temple principal d’aquesta tendència. Hônen tenia una cabana a la zona de Shishigatani que més tarda va evolucionar fins a convertir-se en Hônen-in.

Sanmon Hônen-in

La secta Jodo va ser considerada  herètica per les faccions més tradicionals del budisme, que van acusar Hônen de ser com un dimoni, motiu pel qual va ser exiliat i la seva cabana finalment destruïda. L’any 1680, el sacerdot Nicho va proposar al 38e Gran Sacerdot de Chion-in que establís un lloc per practicar els cants budistes a la zona de Shishigatani a causa de la seva forta relació amb Hônin. El 1681 es va completar l’edifici principal (Hôdo) i la resta d’edificis poc després. L’any 1953, el temple va independitzar-se de la secta Jodo.

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Cost: gratuit.
  • Com arribar-hi: des de Ginkakuji només cal caminar uns 5’ seguint el Camí de la Filosofia. També s’hi pot arribar agafant l’autobús 5 i baixant a la parada Jodo-ji (després cal caminar uns 10’ de pujada) o l’autobús 32 i baixar a la parada Minamida-cho (després cal caminar uns 5’ de pujada).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: