Nanzenji (南禅寺)

Ticket entrada

Nanzenji, el nom complert del qual es “Zuiryuan taiheikokoku nanzan zenji”,  es el temple principal de la secta budista Rinzaishu-Nanzenji, i tot i que el nom en general es fa servir per referir-se al edifici principal (que es realment del que avui en parlarem), en realitat el temple actual avarca més de 13 subtemples, la major part dels quals tenen preciosos jardins i cases de té. De moment, de Nanzenji ja em parlat de Sanmon i de dos d’aquests subtemples: Konchiin i Tenjuan. Els altres subtemples que subsisteixen son Kiun-in, Choshoin, Nanyoin, Shinjoin, Kotokuan, Shoin-an, Bokugoan, Jishin-in, Shotekiin, Kuon-ji i Nanzen-in.

La història del temple comença l’any 1264, quan l’Emperador Kameyama va construir la vil·la Zenrinjiden en un lloc que li agradava moltíssim. Posteriorment, va convertir-se en monjo emperador, abraçant la fe del gran sacerdot Daiminkokushi, i va donar aquesta vil·la al temple l’any 1291, motiu pel qual aquest sacerdot es considera el primer gran sacerdot de Nanzenji, sent el monjo emperador Kameyama el considerat monjo fundador. Va ser el gran sacerdot Nan-inkokushi, qui va acabar de construir els edificis de Nanzenji.

Nanzenji

Històricament parlant, des de la seva fundació, Nanzenji es va considerar un dels Cinc Grans Temples Zen de Kyôto, a la vegada que fruïa d’una gran prosperitat cultural com centre de “Literatura Gozan (cinc grans temples)”.

Els edificis originals van quedar completament destruïts diverses vegades (1394, 1448 i 1467),per la qual cosa els edificis actuals son reconstruccions portades a terme durant el període Momoyama (1570-1600).

La part del temple principal que es pot visitar inclou un tresor nacional (Dai-hôjô), un lloc designat d’especial bellesa paisatgística (jardí Hôjô) i un Be Cultural Important (Chokushimon), encara que aquesta darrera es pot veure des de l’exterior.

<Mapa Nanzenji

Chokushimon

La porta Chokushimon (porta pels missatgers de l’Emperador) està situada davant de Sanmon, i es la Higonomon del Palau Imperial que va ser traslladada aquí el 1641 per ordre de l’Emperador Meisho.

La sala principal, o edifici en el que vivia el sacerdot principal, s’anomena Dai- hôjô i te una magnífica vista al jardí Hôjô. També es un edifici que va ser traslladat des de el Palau Imperial, aquest cop per ordre de l’Emperador Goyozei, l’any 1611. Originalment va ser construït per Toyotomi Hideyoshi pels voltants de l’any 1585. Es un edifici representatiu de l’estil shinden-zukuri, que es caracteritza per la seva bellesa i riquesa.

Karesansui

Karesansui

El Jardí Hôjô de l’estil jardí sec (karesansui) es troba davant del porxo del Hôjô. La bellesa del Hôjô, el jardí en si mateix, i el paisatge “prestat” de les Higashiyama, harmonitzen perfectament per donar lloc a un paisatge senzill, refinat i amb un gran esperit de dignitat. El jardí s’anomena Toranokowatashi (tigres joves creuant l’aigua) per la forma de les gran roques que hi ha al fons. Les pedres i arbres agrupats en un extrem d’un àrea bastant oberta, es característica de jardins construïts a principis de l’Era Edo, motiu pel que aquest jardí s’atribueix a Kobori Enshû, del que ja us vaig parlar al fer-ho d’un altre jardí de Nanzenji: Konchiin.

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Cost: 500円.
  • Com arribar-hi: des de Heian-jingû s’hi pot arribar caminant en aproximadament 10’. També es pot agafar la línea de metro Tozai fins l’estació Keage, però també cal caminar una mica per arribar al temple. Finalment, si es prefereix l’autobús es pot agafar la línea 5 fins arribar a la parada Nanzenji-Eikando-michi.

Jardí

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: