Nanzenji Sanmon (南禅寺の三門)

Molts grans temples budistes tenen una gran porta d’entrada anomenada sanmon (三門- triple porta) o sangedatsumon 三解脱門 – porta de les tres alliberacions) que es un dels elements més importants de qualsevol temple i que en certa forma “mesura” la importància del temple. Nanzenji es un dels més importants de la ciutat, i per tant te un sanmon impressionant, que es pot visitar per l’interior.

Sanmon de Nanzenji

Els sanmon son construccions de dues o tres plantes que simbolitzen l’entrada al recinte sagrat del temple budista (mes o menys com els torii en el cas dels temples shintoistes), encara que no forçosament l’entrada als terrenys del temple (generalment està situada entre la porta exterior del recinte, i la porta de l’edifici principal del temple).

El sanmon de Nanzenji te 22 metres d’alçada (a Kyôto només la supera el sanmon del temple Chion-in) i va ser construït el 1628 per Todo Takatora com a recordatori per a tots els que van morir durant la guerra civil (el setge d’Ôsaka). Entre altres elements, a l’interior hi ha l’estàtua de  Goemon Ishikawa, una espècie de Robin Hood a la japonesa que es va amagar en aquesta porta fins que va ser capturat. També es poden veure diverses estàtues i pintures de buda a les que no s’hi poden fer fotografies. A més a més, des de el nivell superior diuen que hi ha una bona vista de Kyôto i de Nanzenji.

Sessió de fotografies entre les columnes del sanmon

La veritat es que jo no hi pujat ja que el que diuen que es el seu interès principal son les vistes, i d’aquestes se’n poden trobar nombroses per la zona sense necessitat de pagar una entrada addicional a la del temple com succeeix aquí, i a més a més, situats a més alçada, i per tant les vistes haurien de ser millors en llocs com Eikando o Ginkakuji.

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Cost: 500円.
  • Com arribar-hi: des de Heian-jingû s’hi pot arribar caminant en aproximadament 10’. També es pot agafar la línea de metro Tozai fins l’estació Keage, però també cal caminar una mica per arribar al temple. Finalment, si es prefereix l’autobús es pot agafar la línea 5 fins arribar a la parada Nanzenji-Eikando-michi.

Sanmon de Nanzenji

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: