Konchi-in (金地院)

Kyôto es una ciutat plena de temples, però els temples japonesos en molts casos no es corresponen amb la idea que podem tindre els occidentals d’un temple, com a un sol edifici, o un grup d’edificis formant un conjunt homogeni. Molt al contrari, es habitual que un temple tingui innumerables subtemples distribuïts per una amplia zona, cosa que fa que moltes vegades passem per alt llocs interessants, de vegades fins i tot més que l’edifici principal. Això es el que et pot passar amb els subtemples de Nanzen-ji, i molt especialment amb Konchi-in, el temple del que us parlaré avui.

Ticket entrada Konchi-in

Konchi-in es un sub-temple de Nanzen-ji, un dels principals temples zen del Japó. Els seus jardins del període Edo son excepcionals, no sols per la seva bellesa, si no també pel fet que son dels pocs que estan molt ben documentats.

El temple va ser fundat pels voltants del 1400 pel shogun Ashikaga Yoshimochi, que va nomenar Daigo com a primer gran sacerdot. Posteriorment va ser reformat per Sûden Ishin pels volts del 1600. Entre altres accions, va encarregar la construcció del jardí actual i la cambra del sacerdot es va traslladar des del castell de Fushimi.

Konchi-in

Konchi-in

El jardí va ser dissenyat per Kobori Enshû, al que se li atribueixen molts dels jardins de Kyôto, tot i no tindre’n evidencies clares, però en aquest cas està demostrat que va ser el dissenyador d’aquest a instancies de Sûden Ishin, el sum sacerdot del temple. Aquest jardí, conegut com el “Jardí de la Tortuga i la Grua”, es molt famós, i el principal motiu per visitar aquest temple. La construcció del jardí es va iniciar el 1611 i no es va acabar fins 1632. Irònicament, el jardí es va realitzar anticipant la visita del shogun Iemitsu Tokugawa, però aquest no va anar-hi mai, doncs Sûden va morir el 1633 a Edo, sense haver vist acabat el jardí.

El jardí es essencialment una petita pantalla de roques i plantes situada a l’Est de la sala principal del temple, separada d’aquest edifici per una amplia zona de grava. Entre les seves característiques principals podem destacar dues formes rocoses que insinuen la forma d’una grua i una tortuga, símbols de longevitat per xinesos i japonesos. Son aquestes roques les que li donen el seu nom de “Jardí de la Tortuga i la Grua” (Tsurukame no Niwa). Aquestes elements flanquejen un àrea central en la que una formació rocosa evoca les illes muntanyoses de Horai, la llar dels immortals Horai (es diu que Horai reposa sobre el llom d’una tortuga, i que els seus habitants viatgen a lloms de grues). La naturalesa simbòlica d’aquests elements està específicament relacionada amb un edifici erigit a l’Est del jardí i que era visible des de la balconada del temple principal. Aquest edifici era un temple memorial dedicat a Tokugawa Ieyasu, l’avi del shogun pel la suposada visita del qual es va construir el jardí. Sûden va servir a Tokugawa Ieyasu, primer com a guerrer i després com a conseller religiós, i volia deixar ben clar l’associació del temple amb el shogunat Tokugawa.

Aquest jardí es peculiar per ser bidimensional, al contrari que la majoria dels existents, que formen complexos dissenys tridimensionals. A part del jardí, que potser es el més destacable, també cal remarcar les pintures de les portes correteres, o la sala del té.

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Cost: 400円.
  • Com arribar-hi: des de Heian-jingû s’hi pot arribar caminant en aproximadament 10’. També es pot agafar la línea de metro Tozai fins l’estació Keage, però també cal caminar una mica per arribar al temple. Finalment, si es prefereix l’autobús es pot agafar la línea 5 fins arribar a la parada Nanzenji-Eikando-michi.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: