Heian-jingû (平安神宮)

Simplement passant pel carrer, per una de les grans avingudes de Kyôto, ni que sigui ràpidament amb un autobús, es impossible que se’t passi per alt aquest temple shinto, encara que també et deixarà una mica confós per que el temple si que es possible que no el vegis, ni fixant-te. I es que passant per Niomondori o Nijodori, pots veure sense cap dificultat un torii gegantí que creua Jingumichi (el carrer que estareu seguint si seguiu endavant desprès de la darrera visita de la Ruta I d’aquesta bloc-marató). El seu llampant color vermell, el fet de trobar-se en una zona relativament lliure d’obstacles a la visió i, molt especialment, les seves grans dimensions (diuen que es el més gran del Japó, tot i que coneixent-los, possiblement ho sigui dins la seva classe), fan que sigui impossible no veure’l.

Torii

Aquest torii, construït el 1929 i fet d’acer, marca l’entrada de Heian-jingû, tot i que aquest temple si que pot passar desapercebut, ja que es troba a 500m del torii, al final d’una zona plena d’edificis culturals moderns (museus, una sala de concerts,…).

Heian-jingû va ser fundat el 1895 per commemorar el 1100 aniversari de la fundació de Kyôto, i els seus diversos temples es van construir com una rèplica a 2/3 d’escala del Palau Imperial de l’era Heian. El temple està dedicat als Emperadors Kanmu i Kômei, que son el primer i el darrer emperadors de la capitalitat de Kyôto. Kanmu va traslladar la capital a Heiankyô (antic nom de Kyôto) el 796, i Kômei va morir el 1866, sent succeït per l’Emperador Meiji, que va traslladar la capital a Edo (actual Tokyô).

Ticket d'entrada als jardins

Vista de part del santuari

Però si be el santuari es espectacular i molt gran, els jardins son difícils de definir per manca de paraules. Aquesta zona de 30.000 metres quadrats, està dividida en quatre seccions (una per cada punt cardinal), i es consideren els més macos de l’estil propi de la era Meiji. Entre els seus principals atractius podríem destacar uns grans cirerers rosats amb nombroses branques força llargues que, en quan estan en el moment àlgid de la seva floració, semblen gran ombrel·les de flors. Però el jardí també te magnífics llits de flors perfectament distribuïts i nombrosos tipus d’arbres que floreixen en diferents èpoques de l’any per que mai es vegi lleig o fred. Fins i tot en recomanen la seva visita a l’hivern, quan el cobreix una manta de neu blanca.

Vista del jardí

En resum, una visita recomanable independentment de quan visiteu la ciutat, i molt especialment per que la zona en la que es troba es plena de llocs culturals interessants. A més a més te l’avantatge que l’accés al temple es gratuït, malgrat que per accedir als jardins si cal pagar una entrada (però val la pena gastar els diners).

Informació important

  • Lloc: Kyôto (Pref.Kyôto).
  • Cost: temple entrada gratuïta. Jardins, 600円.
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Kyôto, pots agafar el bus 5 i baixar a la parada Jingûmachi. També es pot arribar caminant uns 10’ des de l’estació Higashiyama de la línea de metro Tôzai.
  • Pàgina web: http://www.heianjingu.or.jp/index_e.html (en anglès).

Vista del jardí

Pont sobre un llac del jardí

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: