Camí de flors i llums (京都東山花塘路)

logo Hanatouro 2012Encara no es oficialment primavera, però aviat començaran a florir els cirerers als Japó, i tot i que això depèn en bona part de les condicions atmosfèriques, cada any des de 2003, entre, aproximadament, el 10 i el 20 de Març, a Kyôto te lloc el Hanatôro en el que se’ns convida a fer una passejada per la zona de les Higashiyama que em estat recorrent durant la ruta I del Bloc-Marató Temples de Kyôto, a partir de les 6 de la tarda, i fins les 9:30 de la nit.

El seu nom complert es Kyôto Higashiyama Hanatôro, que es podria traduir com “Camí de Flors i Llums per les Muntanyes de l’Est de Kyôto”. Es tracta de prop de 5 km de carrers de la zona compresa entre Kiyomizudera i Shorenin, en que al fer-se fosc s’il·luminen els carrers amb centenars de fanalets de diversos dissenys, emmarcant un àrea dominada pels temples (molts dels quals es poden visitar fora del seu horari habitual, plenament il·luminats), les botigues de ninenzaka i sannenzaka obertes fins tard, i diverses activitats de tot tipus.

Tipus de fanalets

Mapa de la zona

Durant el Hanatôro es poden veure gegantins exemples d’Ikebana modern, actuacions i moltes activitats mes, sense deixar de banda que com tot bon festival, a la zona de Yasaka i el Parc Maruyama, que es podrien considerar l’epicentre de tot, esta plena de les obligatòries paradetes de qualsevol matsuri que es mereixi aquest nom.

Ikebana modern

Aquest any 2012 el Hanatôro tindrà lloc exactament del dia 10 al dia 20 de Març, però les dates poden oscil·lar una mica amunt o avall (jo vaig ser-hi el 2010, en que les dates van ser del 12 al 23). Es una magnífica oportunitat de fruir de la zona amb al·licients addicionals (si es que li feien falta més). Això si, no proveu d’anar amb preses, per que la gran quantitat de gent que s’hi aplega farà que sigui totalment impossible, especialment a les zones més estretes com les escales de sannenzaka.

Informació important:

Hanatouro Hanatouro

Hanatouro

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: