Pontochô (先斗町)

Molt a prop de Gion, tot just a l’altre costat del riu Kamo, entre els ponts que travessen el riu pels carrers Shijodôri i Sanjo-dôri, hi ha un carrer llarg i estret (molt llarg i molt estret) ple de bars i restaurants, pel que de dia pots passar tranquil·lament, però que de nit està ple de bullici amb els quasi infinits locals d’aquest carrer.

Interior de localAquest carrer s’anomena Pontochô i es un Hanamachi (districte de geishas) on per la nit pots arribar a veure alguna camí d’una feina… si no ets atropellat pel seu avançament (van molt decidides) o per l’avalanxa de guiris que tracten de fer-li una foto mentre passa (o una parella d’espanyols sense complexes per posar-se al mig i trepitjar-te… i ni tan sols disculpar-se).

Els locals, molt estrets de façana (en alguna banda he llegit que inicialment això era degut a que els impostos es pagaven segons el frontal que donava al carrer), i dels que amb prou feines pots albirar una mínima part de l’interior mentre un client hi entra o surt.

Terrasses al riu kamo

A l’interior els locals acostumen a ser molt allargats i conserven al màxim els aspectes de l’arquitectura tradicional. A més a més, els que donen a la bora del riu, tenen grans terrasses aguantades per elevats entramats de fusta que a l’estiu permeten fruir d’un sopar a la fresca de la nit, tot veient el riu, sobre el que sembla que hi estiguis flotant. Tot això mentre, els que volen més llibertat, o no es poden permetre anar als locals de Pontochô, frueixen de la nit a la llera del riu, que està força arreglada i transitable a aquesta zona tan cèntrica.

Jo no he tingut la sort de ser client de cap d’aquests llocs (principalment per la por a la “clavada” monetària que representaria), però a ben segur que està inclòs en el llista de coses pendents de fer al Japó.

Pontocho de dia Pontocho de nit
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: