Desitjo, desitjo…

Es probable que molta gent consideri que els japonesos son força supersticiosos, o consideraran que tenen una gran fe en els seus deus (budes, kamis, o com els vulgueu anomenar), però la veritat es que es molt habitual trobar tot tipus de possibilitats per saber que ens depara el futur, tractar de millorar-ho, o simplement demanar alguna cosa concreta.

Mapa emplaçament estàtues

Al marge dels amulets, proteccions i demés elements que habitualment es poden trobar a tots els temples japonesos, la veritat es que a les Higashiyama, a Kyôto, en una zona bastant petita, i pràcticament concentrats al voltant d’un carrer, es possible trobar nombroses possibilitats d’aconseguir que s’acompleixin els teus desitjos.

Ja varem parlar durant la primera part del Bloc-Marató Temples de Kyôto que a Jishu Jinja, en un espai molt reduït, hi ha multitud de formes per aconseguir, entre d’altres, l’amor de la teva vida. La densitat es menor, però avui passejarem per nenenomichi (ねねの道), un carrer no gaire lluny de Jishu Jinja, on també es possible aconseguir que s’acompleixin els teus desitjos.

Al llarg d’aquest carrer, o a poca distancia, hi ha al menys sis temples amb estàtues budistes que, si les toques amb la ma dreta o be amb totes dues mans (en el cas d’estàtues molt altes si toques el pedestal es suposa que l’efecte es el mateix), et concediran un desig. Malgrat això, de vegades el desig nomes pot estar relacionat amb l’àrea que controla la deïtat, de vegades tan sols aconsegueixes fer mèrits per que al final se’t concedeixi.

I com no, en alguns dels temples pots adquirir granadures per formar el teu propi rosari budista que et servirà com amulet de la bona sort. Així, a Kodaiji, Entoku-in, Shunko-in, Gesshin-in, Korin-in i Ryozen kannon, tots ubicats a la zona, per 300 円 pots adquirir aquestes granadures.

Però passem als elements que has de tocar per aconseguir el desig…

Bola dels desitjos (願いの玉): aquesta bola, de la que ja us vaig parlar al visitar Ryozen Kannon, temple a l’interior del recinte del qual es troba, dir que es suposa que es compliran el teus desitjos si camines al seu voltant tantes vegades com el nombre de desitjos, mentre toques la bola amb la ma dreta.

La pedra dels desitjos: nagai-no-tama

Hotei (布袋): al temple Gesshin-in hi ha la figura del monjo budista zen xinès Hotei que es diu es l’encarnació de Mirokubosatsu (el deu de l’amor i l’amabilitat), i es considera que proporciona prosperitat.

Estàtues de Hideyoshi i Nene (英世氏・ねねの像): dins els terrenys de Kodaiji, però fora del recinte al que només s’hi pot accedir pagant entrada, hi ha aquestes dues estàtues. Nene es com s’anomenaba la feliç esposa de Hideyoshi (i també qui dona nom al carrer), per la qual cosa es diu que si vols un matrimoni feliç has de tocar aquestes estàtues. També permet desitjar viure els anys que et queden tranquil·lament i envoltat de molta gent, com Nene.

Estàtues de Hideyoshi i Nene

Tenmangu (天満宮): Tenma-Tenjin (Sugawara no Michizane) es la deïtat Nene consagrada en aquest templet. Es creu que si camines al seu voltant tres cops, el teu desig es complirà i totes les desgracies s’allunyaran.

Moltes rodes budistes (マニ車): les rodes budistes son un objecte molt habitual entre els budistes de tot el mon. Les nombroses rodes que hi ha al temple kodaiji contenen el sutra de cor. Pots aconseguir mèrits fent-les rodar un cop. Si tens algun desig en relació a la salut, la longevitat, etc., has de caminar al voltant del templet on es troben, seguint el sentit de les agulles del rellotge, mentre vas fent girar les rodes amb la ma dreta.

Bou Tenmangu (天満宮牛): els bous es consideren missatgers de Tenma-sama, una deïtat shinto. Es diu que aquest bou s’emportarà els teus sofriments. Si tens cap malaltia corporal, pots tocar la part corresponent del bou amb la ma dreta o amb totes dues mans.

Bou Tenmangu

Daikokuten (大黒天): aquesta deïtat originaria de la India es un dels set deus de la bona sort, i el deu de la bona sort. SI vols aconseguir prosperitat, has de tocar suaument alguna part de l’estàtua. Aquesta estàtua es troba al temple Entokuin.

Marishi-ten (摩利支天): un altre deïtat originaria de la India. Es creu que ofereix protecció, bona fortuna i victòria, i era principalment adorada pels guerrers samurai. Si vols ser el millor en un concurs d’intel·ligència o habilitat, has de tocar suaument aquesta figura. Es troba al temple Shunkoin.

Tres Jizo (三地蔵): els has de tocar amb la ma dreta o amb totes dues mans si desitges ser una persona positiva tractant de veure, parlar i escoltar en doncs de portar una vida d’ignorància. Es troben al temple Korinin.

I aquí acaba aquest curt passeig pel carrer dedicat a Nene. Si desprès de tocar, retocar i fins i tot grapejar aquestes figures no aconseguiu que el vostre desig es faci realitat… suposo que es que us falta fe en la seva infal·libilitat.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: