Shoren-in (青蓮院)

Ticket entradaShoren-in es un dels cinc temples Monzeki del Japó, construït aprofitant la forma del Mt.Awata. Pertany a la secta Tendai i per tant depèn d’Enryaku-ji (el temple principal de la secta Tendai) al Mt.Hiei. Aquest temple es va construir com a residencia del Príncep Kakukaishin-no, seté fill de l’Emperador Retirat Toba, per que estudies sota la tutela de Gyogen (12e summe sacerdot d’Enryakuji), qui es va convertir en el summe sacerdot de Shoren-in. El va succeir el príncep, i des de llavors i fins la Restauració Meiji, tots els summe sacerdots de Shoren-in han estat membres de la família Imperial o de la família regent de l’Emperador.

La seva relació amb la cort va fer que Shoren-in fruís de gran prosperitat, i alguns dels seus summe sacerdots van fer importants contribucions a la cultura japonesa, com la creació d’un estil únic de cal•ligrafia que combinava els estils japonès i xinès per part del 17e summe sacerdot, el Príncep Son-en, fill de l’Emperador Fushimi. Al temple o als seus terrenys també hi van viure figures importants com Hônen, el creador de la secta Jôdo, del que ja em parlat al visitar Chion-in, un temple que va acabar arrabassant-li terreny a Shoren-in. També va servir de palau imperial per l’Emperador Retirat Go-Sakuramachi quan el palau imperial va quedar totalment destruït durant l’era Tokugawa.

Planol de Shoren-in

Els jardins i edificis de Shoren-in formen un espai de calma i tranquil•litat, i tot i que va ser dissenyat durant l’Era Muromachi, per tot arreu es poden veure detalls del disseny de jardins de l’Era Edo. La seva configuració segueix l’estil Tsukiyama Sensui-ten que es feia servir des de l’Era Heian, però inclou un innovador estil sense precedents como la disposició de les pedres a l’estany i el petit turó addicional a la seva vora. I els arbres també estan col•locats de forma que tot l’any mostrin un paisatge de bellesa inigualable.

Jardí Shoren-in

Biombo

Com tota l’estructura està relacionada amb la família imperial, tota ella mostra una gran elegància. L’estany principal (Ryujin-no-ike) està envoltat per tres edificis, i en un dels extrems presenta una cascada (sensin-no-taki) que aprofita el pendent del Mt.Awata sobre el que està construït el jardí. A l’estany destaca una gran pedra situada al centre que te la forma de l’esquena d’un drac banyant-se a l’estany, i davant de la cascada hi ha una gran pedra blava per orar.

Pintura cetaka blauEntre els tresors del temple es troben nombroses cartes d’emperadors, documents antics i escriptures del Budisme Esotèric que van des de el període Nara fins el Muromachi, i la pintura d’un Cetaka Blau (designat com Tresor Nacional). El Cetaka es una de les nombroses deïtats del Budisme Esotèric. Se’l pot pintar de cinc colors diferents: blau, groc, vermell, blanc i negre. El blau es posiciona al mig i a la part superior dels cinc cetakes com a personificació de Dainichi Nyorai. La pintura del Cetaka Blau que hi ha a Shoren-in exemplifica la se va figura típica amb una dignitat que li es pròpia.

Informació important:

  • Lloc: Shoren-in (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Cost: 500円.
  • Com arribar-hi: agafar l’autobús 5, 46 ó 100 i baixar a la parada Jingunichi. També es pot agafar el metro de la línia Karasuma i baixar a la parada Higashiyama. En tots dos casos, desprès cal caminar uns 5 minuts.
  • Pàgina web: http://www.shorenin.com/english/index.html (en anglès).
  • Àlbum de Flickr: Temples de Kyôto (京都の寺).

Recó del jardí

Decoració interior

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: