Chion-in (知恩院)

Ticket entrada Jardins YûzenChion-in es el temple principal de la secta Jôdo (Terra Pura) del budisme, un complex per 106 edificis grans i petits. Bona part del temple es pot veure lliurement, mentre que per visitar altres parts com els jardins del Hôjo i Yûzen cal pagar entrada, tot i que es possible que algunes zones no siguin accessibles per reformes, o simplement estan fora dels límits del públic (com passa amb bona part de les anomenades Set Meravelles de Chion-in).

La secta de la Terra Pura (Jôdô Shû) basa la seva pràctica en que aquell que invoqui el nom d’Amida Buda aconseguirà la salvació. Va ser fundada per Hônen, qui va néixer el 1133 en l’actual prefectura d’Okayama. Per seguir la voluntat del seu pare es va fer monjo i va estudiar la doctrina budista al Mt.Hiei. Posteriorment va establir-se a Otani Higashiyama per predicar el nenbutsu (una invocació budista) fins la seva mort el 1212. Els seus deixebles van construir una tomba al costat del seu lloc de meditació, però va sofrir a causa de l’època turbulenta que es vivia a la zona, fins que el 1234 Genchi va reparar la seva tomba i va construir el Butsuden (Sala de Buda), el Mieidô (sala amb la imatge de Hônen) i el Sômon (antiga porta principal), passant a nomenar tot el complex Chion-in Ôtani-dera. Es diu que el nom de Chion-in deriva de chionkô, un servei especial realitzat pels deixebles de Hônen pel seu repòs. Malgrat això, no va ser fins a finals del període Muromachi que el temple es va establir com seu principal de la secta. Posteriorment va rebre molt de suport per part de la família Tokugawa, cosa que va fer que s’expandís i progressés molt.

Mapa del Temple

Els elements que destaquen d’aquest temple son:

Miei-dô: el immens temple principal, que es Tresor Nacional, conté la imatge de Hônen i es el punt focal de la fe Jôdo. La porta del Miei-dô te un disseny excepcional que amaga els claus. Va ser reconstruït per Tokugawa Iemitsu el 1639. L’edifici te una escala gegantina, mesurant 35 metres de llarg per 45 metres d’ample, amb una terrassa de més de 3 metres al seu voltant. Una de les curiositats del lloc es l’anomenada “ombrel•la oblidada”, una de les set meravelles de Chion-in.

Miei-dô

Amida-dô: la sala que conté la imatge del Buda Amida està en penombra per afavorir una sensació de pau als visitants. L’edifici va ser reconstruït el 1910.

Amida-dô

Gobyô: aquest mausoleu conté les cendres de Hônen. Va ser reconstruït el 1613.

Seishi-dô: aquest edifici es troba on inicialment estava situada la cabana on Hônen meditava i ensenyava al final de la seva vida. Conté la estàtua de Bodhisattva Seishi, i es l’edifici més antic de Chion-in. Va ser reconstruït el 1530.

San-mon (porta principal): aquest Tresor Nacional es la porta de fusta més gran que existeix al Japó. Te 24 metres d’alçada i 50 metres d’amplada. Hi ha una estàtua de Buda en el segon pis. Va ser construïda per Tokugawa Hidetaka el 1621.

San-mon

Jardins Hôjô: considerat per les autoritats de Kyôto un dels jardins més tradicionals, aquests jardins s’acoblen perfectament a la natura de les Higashiyama, i va ser designat pel monjo budista Gyokuen el 1641.

Jardins Yûzen: aquests jardins van ser re-dissenyats el 1954 per commemorar els 300 aniversari del naixement de Miyazaki Yûzen, el fundador del sistema de tenyit yûzen. Es un jardí modern format per dos jardins, un que obté l’aigua d’un rierol de les Higashiyama, i un altre de roques seques.

Jardins Yûzen

Chion-in també es conegut per les anomenades Set Meravelles de Chion-in. La major part no es troben en zones obertes al públic, però hi ha tres que si.

Una de les que es poden veure es la Wasuregasa (ombrel•la oblidada), que es creu pertanyia al fuster Hidari Jingoro i es considera un amulet contra el foc. La segona es el Uguisubari-no-rōka (terra de rossinyol) en el corredor que comunica Miei-dô i Shuedô. El darrer es el Uryūseki (roca del cogombre), on es diu que una planta de cogombre es va desenvolupar totalment en una sola nit.

Les altres meravelles son: Shiraki-no-hitsugi (taüts de fusta sense decorar) que contenen les estàtues de fusta de Gomi-kinemon (el mestre constructor de la porta) i la seva dona; Nukesuzume (els pardals que van sortir volant), unes portes corredisses on segons la tradició hi havia pardals pintats de forma tan real i esplèndida, que van acabar cobrant vida i van sortir volant; el Sanpō shōmen mamukai-no-neko (el gat que mira en tres direccions), un gat pintat per Nobumasa Kano que sembla que t’estigui mirant directament des de qualsevol direcció; i finalment el Ōshakushi (gran pala d’arròs), una gran pala d’arròs que representa la salvació d’Amida Buda.

Informació important:

  • Lloc: Chion-in (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Cost: gratuït, però cal pagar 300 円 pels jardins Yûzen, 400円pels jardins del Hôjô, o 500円 per una entrada combinada a tots dos jardins.
  • Com arribar-hi: agafar l’autobús 206 i baixar a la parada Chioninmae. També es pot agafar el metro de la línia Karasuma i baixar a la parada Higashiyama. En tots dos casos, desprès cal caminar uns 5 minuts.
  • Pàgina web: http://www.chion-in.or.jp/e/  (en anglès).
  • Àlbum de Flickr: Temples de Kyôto (京都の寺).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: