Yasaka jinja (八坂神社)

Entrada lateral al templeYasaka Jinja, també coneguda com Gion Jinja, es un dels santuaris més famosos de la ciutat, i es un dels llocs més populars al que podeu anar. Aquest santuari es conegut per que te un paper fonamental en el conegudíssim Festival de Gion, per que es podria dir que es l’entrada al Parc Maruyama, es el nucli aglutinador de bona part de les activitats relacionades amb el hanabi (aquí es on s’acostumen a posar la major part de les paradetes de menjar i demés que acompanyen aquests festivals), i cada cop més també s’ha convertit en un dels llocs preferits per que els habitants de Kyôto vagin a fer el la primera visita al temple de l’any.

Al arribar al santuari des de Gion ens trobem una porta de dos pisos, amb postes d’un intens color vermell i parets blanques (ro-mon). Aquesta entrada està protegida per guardians shinto. Però també trobem altres proreccions, uns gosssos-lleó coreans (koma-inu) que protegeixen les escales que porten al santuari.

Entrada principal al temple

A la plaça principal del santuari podem veure, a l’esquerra, el Haiden (edifici per les ofrenes) que es combina amb el honden (santuari interior), un escenari per les danses sagrades decorat amb innumerables llanternes que s’il•luminen al fer-se fosc i que han estat donades per diversos patrocinadors (els seus noms estan escrits a les llanternes). També hi ha un estany cobert on es purifiquen els mikoshi i uns edificis per guardar-los. Finalment, tot i que moltes vegades passa desapercebut, també es pot veure un escenari per representar teatre Noh.

Escenari danses sagrades

Escenari Teatre Noh

Yasaka Jinja va ser construït l’any 656, sent dedicat a Susanoo-no-mikoto, el deu de la prosperitat y la bona salut, així com a la seva muller (Kushiinadahime-no-mikoto) i els seus vuit fills, però la major part dels edificis que es conserven daten d’una reconstrucció realitzada el 1654. Inicialment s’anomenava Gion-sha o Kansin-in, però amb la separació entre temples budistes i shintoistes durant la Restauració Meiji, va passar a anomenar-se Yasaka Jinja.

El 869 es va iniciar el Festival de Gion, en el que es passegen omikoshi (temples portables) pels carrers de la ciutat, per tal de demanar protecció davant de les epidèmies que assolaven la ciutat. Actualment encara es realitza aquest festival, que te lloc al Juliol, i que s’ha convertit en una gran atracció turística, conjuntament amb el santuari.

Informació important:

  • Lloc: Yasaka-jinja (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Gos-lleó protectorCost: gratuit.
  • Com arribar-hi: baixar a l’estació Gion Shijo de la línia de ferrocarrils privada Keihan, o a la parada Kawaramachi de la línia Kyôto dels ferrocarrils privats Hankyu, o a la parada d’autobús Gion de les línies 12, 46, 100, 201, 202, 203, 206 i 207. Posteriorment, segons la forma de transport emprada s’haurà de caminar més o menys, però en cap cas més de 10 minuts.
  • Àlbum de Flickr: Temples de Kyôto (京都の寺).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: