Yasaka Kôshin-dô (八坂庚申堂)

Si seguim donant voltes pels carrerons de la zona de Yasaka, es possible que passem per davant d’una entrada que si be al principi no cridaria massa l’atenció, si que les coloraines que es poden veure a l’interior probablement ens farà tafaneixar una mica, i així descobrirem Yasaka Kôshin-dô, o Daikoku-san Kongō-ji Kōshin-dō (大黒山金剛寺庚申堂), que es el seu nom complert.

El temple està dedicat a Kôshin-san (庚申さん), que es com es coneix a Shômen Kongô, el guardià blau dels tres micos savis que representen la fe kôshin, de la qual no queden masses temples. Segons aquestes creences, Kôshin-san protegirà i ajudarà a aquelles persones que siguin bones i s’esforcin a la vida, i castigarà als dolents.

El que ens haurà cridat l’atenció al passar pel carrer seran els nombrosos kukurizaku, uns talismans de colors en forma de bola que simulen un mico doblegat sobre si mateix, on s’escriuen les peticions, com es fa habitualment amb els “ema”. La creença popular diu que per aconseguir que s’acompleixi un desig, has de sacrifica-ho. Si escrius el desig en un d’aquests kukurizaku, Kôshin t’ajudarà a que el desig desaparegui, i com son els desitjos el que fa que aquests es facin realitat, el desig es farà realitat i tu seràs millor persona.

Detall dels Kukurizaku

També es diu que si notes com et ve un desig, si juntes les mans i recites el sutra “on deiba yakisya banta banta kakakaka sowaka”, kukurikazu i Kôshin-san vindran a ajudar-te.

Tot això be de les antigues tradicions, segons les quals els micos es consideren esperits amables que ens protegeixen a nosaltres i les nostres llars dels esperits malignes i de les males intencions. Els tres micos amb l’actitud del “no escolto, no miro, no parlo” formen part de les creences de la fe Kôshin.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: