Hokan-ji (法観寺)

Tot i que el camí més lògic a seguir des de la darrera parada del Bloc-Marató Temples de Kyôto seria seguir cap al Nord, visitant més temples dels que hi ha seguint ninenzaka, un carrer força maco, ple d’establiments comercials i molts recons on aturar-s’hi, de moment farem una pausa per perdre’ns una estona pels carrers de la zona.

Rickshaw pels carrers de la zona de Yasaka

Aquests carrers son bastant estrets, de vegades molt empinats, però val realment la pena “perdre’s” una estona per ells. I ja que estem donant volta per aquests carrers, podem admirar alguns temples més, com la pagoda de cinc pisos Hokan-ji, també coneguda com Torre (o Pagoda) de Yasaka, que pertany a la secta Rinzai, i que es tot un símbol de la ciutat, que ha inspirat molts artistes al llarg de la seva història.

Aquesta pagoda va ser construïda pel Príncep Taishi Shotoku en una data no gaire clara (l’any 589 es una de les dates més acceptades). Com moltes de les construccions de la ciutat, va ser víctima de nombrosos incendis, com quan el 1179 va ser una “víctima” més de les disputes entre els monestirs rivals de Kiyomizu i Yasaka. Reconstruïda novament pel shogun Minamoto Yoritomo el 1191, va sofrir nous incendis els anys 1291 i 1436. L’estructura actual va ser reconstruïda el 1440 pel shogun Ashikaga Yoshinori, havent sobreviscut des de llavors.

Pagoda de 5 pisos

Amb 46 metres d’alçada, 6 metres per banda i 5 pisos, ha estat catalogada com Important Be Cultural, i es podria considerar una meravella de la tècnica, ja que està tota edificada al voltant d’una única columna central que permet l’oscil•lació de totes les plantes en cas de terratrèmol per evitar friccions que podrien malmetre l’estructura.

A l’interior hi ha cinc estàtues anomenades Gochi Nyoraizo Gotai (representen els budes Dainichi, Shaka, Ashuka, Hosho i Mida), i sota el pedestal on es troben hi ha una serie de cavitats que diuen conté un reliquiari amb ossos dels Budes.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: