Ryozen Kannon (霊山観音)

Segurament tots els països del mon tenen monuments i tombes al soldat desconegut, i Japó no n’és pas una excepció. El que es especial en el cas que avui ens ocupa es que molt difícilment et passarà desapercebut ja que la gegantina figura de Kannon es pot veure molt fàcilment des de molta distancia.

Vista general Ryozen Kannon

A l’entrada et sorprens lleugerament ja que amb l’entrada s’inclou una barra d’encens, però llavors penses que es bastant lògic ja que es tracta d’un memorial i allà es costum cremar encens pels morts. Un cop a dins et trobes un estany força gran, amb alguns cirerers al voltant i petits detalls com el negai-no-tama (bola dels desitjos), o un micro temple, però es evident que el que ho domina tot es la figura de Kannon, a la que pots pujar i entrar al seu interior mitjançant unes escales metàl•liques que hi ha als costats de la base.

Sobre la bola dels desitjos (願いの玉), dir que es suposa que es compliran el teus desitjos si camines al seu voltant tantes vegades com el nombre de desitjos mentre toques la bola amb la ma dreta.

La bola dels desitjos: nagai-no-tama

La bola dels desitjos: negai-no-tama

Aquesta estàtua es va erigir en commemoració dels japonesos que van sacrificar la seva vida a la darrera guerra i per l’establiment d’un Japó en pau. Es una estàtua de ciment del compassiu Bodhisattva Avalokitesvara (Kannon) i es va inaugurar el 8 de Juny de 1955.

Retallada contra el verd de les muntanyes Higashiyama, aquesta estàtua te 20 metres d’alçada i conté un altre imatge de buda de 90cm a la part superior del cap. En total pesa unes 500 tones, i està buida per l’interior, que com he dit es pot visitar. Dins la gran figura hi ha petites estàtues d’altres deïtats, cadascuna d’elles associades amb un signe del zodíac xinès, i per tant, actua com a patró dels nascuts en anys determinats (estan indicats al costat de cada figura, així que no cal saber a quin signe del zodíac xinès pertanys).

Altres edificis del complex inclouen el temple, que serveix de plataforma per la imatge de Kannon, i on es troba una imatge de Bodhisattva Ekadasamukha (Juichimen Senju Kannon) sobre una base voltada de pilars i elements decoratius daurats. Al seu costat hi ha vint-i-vuit deixebles. També es poden trobar els deus del tro i del vent, així com les tabletes recordatori dels dos milions de japonesos morts durant la guerra, en memòria dels quals es realitzen quatre serveis diaris.

També hi ha un mausoleu, el Homa Hall per pregar per la prosperitat de la nació, i el memorial on es pot trobar un monument al soldat desconegut de la Segona Guerra Mundial, erigit en memòria dels quaranta-vuit mil soldats estrangers que van morir en territori japonès o sota control japonès.

Informació important:

  • Lloc: Ryozen Kannon (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Cost: 300 円 (inclou una barra d’encens).
  • Com arribar-hi: agafar l’autobús 206 i baixar a la parada Higashiyamayasui. Desprès cal caminar uns 5 minuts.
  • Pàgina web: http://www.ryozen-kwannon.jp/ (en japonès).
  • Àlbum de Flickr: Temples de Kyôto (京都の寺).

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: