Kiyomizu-dera (清水寺)

Un dels indrets turístics més populars, on sempre trobaràs un munt de visitants, des de grups d’escolars en el seu viatge cultural fins autocars vomitant una infinita quantitat de visitants, i per tant un d’aquells llocs que surten a totes les guies amb l’etiqueta d’imprescindibles, es Kiyomizu-dera. Aquest temple, que es bastant extens, en el seu interior conté fins i tot un santuari, del que en parlarem al proper article de la blog-marató, conté nombrosos racons interessants, i unes vistes de la ciutat de Kyôto que, tot i que diuen son les millors, jo crec que n’hi ha altres de millors. I a part de les seves vistes, el que també es pot destacar especialment es la Otowa no taki (Cataracta So de Plomes), a on els japonesos fan llargues cues per poder agafar una mica d’aigua, com si fos tan miraculosa com, per exemple, la de Lourdes.

Mirador de Kiyomizu-dera

Mapa de Kiyomizu-dera

Otowasan Kiyomizu-dera (Temple de l’Aigua Clara a la Muntanya So de Plomes) es va establir fa més de 1200 anys, al final del període Nara, quan Enchin, un sacerdot de Nara, va tindre una visió que li deia que busqués l’aigua clara de l’origen del riu Yodo. Després de buscar-ho durant molt de temps, el va trobar en mig d’un bosc cobert per una boira que formava com un cinturó de núvols baixos sobre una cascada al peu de la muntanya Otawa. Allà, Enchin va rebre d’un ancià un tronc posseït per l’esperit de Kannon Bosatsu. L’home, que es deia Gyoei, era un practicant de les disciplines ascètiques budistes. Enchin va tallar el tronc en forma de Kannon i el va col•locar en una petita cabana amb sostre que va ser l’origen de Kiyomizu-dera.

En aquella època, el guerrer Sakanoue Tamuramato va arribar a la muntanya  perseguit un cérvol, ja que la seva dona estava a punt de donar a llum i es creia que la sang d’aquest animal afavoria el naixement. Arribant a l’origen de las clares aigües, es va trobar amb Enchin, qui li va parlar de la crueltat de matar les coses vives. Commogut pel poder de les paraules de Enchin, Tamuramaro va tornar de les muntanyes lamentant les vides que havia arravatat. Al parlar-li a la seva dona de les virtuts de l’aigua clara, els ensenyaments d’Enchin i la bondat de Kannon Bosatsu, tots dos es van tornar uns devots seguidors de Kannon i van encarregar la construcció d’un santuari budista. Posteriorment, Enchin va tallar imatges de Jizo-Bosatsu i Bixhamon-Ten, que també van ser col.locades al costat de l’ imatge de Kannon.

Kiyomizu-dera pren el seu nom de la cataracta d’aigua clara i pura que s’origina d’una font desconeguda a l’interior de la muntanya Orowa.

Otowa-no-taki

Durant els seus 1200 anys d’història, Kiyomizu-dera ha estat repetidament cremada o destruïda i sempre reconstruïda. La major part de les seves estructures actuals van ser reconstruides el 1633, a principis del període Edo, entre les que es compten el Saló Principal, designat com a Tresor Nacional, i 15 edificis més qualificats com Importants Bens Culturals pel govern japonès.

Ticket entrada a Kiyomizu-deraSituat al mig de les muntanyes Higashiyama, la muntanya Otowa sempre ha estat famosa pels seus magnífics paisatges i les seves vistes de Kyôto, que es poden veure especialment des de Kiyomizu-nio-butai. Situada davant de l’edifici principal, aquesta espaiosa terrassa anomenada butai (lloc per ballar) està construïda sobre un precipici de 12 metres d’alçada, suportada per pilars de fusta de  zelkova.

La principal figura d’adoració es la imatge de onze cares i mil braços de Kannon Bosatsu (Bodhisattva de la Misericòrdia i la Compassió). Dels 33 temples que per tot Japó formen una ruta de peregrinatge dedicada a Kannon, Kiyomizu-dera es el que fa 16.

Tota la zona formada pels terrenys del temple ocupa uns 130.000 metres quadrats.

El 1994, Kiyomizu-dera va ser inscrit a la Llista del Patrimoni Cultural de la Humanitat de la UNESCO com a Monument Històric de l’Antiga Kyôto.

Informació important:

Nio-mon

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: