Mausoleu Otani (西大谷本廟)

Otani Honbyo, o Nishi Otani com es popularment conegut, es un mausoleu dedicat a Shinran Shonin (1173-1263), el fundador de la tradició budista Shin (Jodo Shinshu), i una de les figures més importants de la historia religiosa del Japó.

Vista frontal del Meichodo

Shinran va néixer a Hino, un poblet situat al Sud-est de Kyôto, prop de l’actual ciutat d’Uji. Quan tenia 9 anys es va fer monjo budista en un temple del mont Hiei. Després de passar-se 20 anys allà, estudiant i practicant, va baixar de la muntanya i va abraçar la senda de la Terra Pura, que es basava en les activitats compassives del buda Amida, el buda de la vida eterna y la llum immensurable. A partir d’aquest moment doncs, es va consagrar a ensenyar el nenbutu, les paraules del Nom del Buda Amida que sorgeixen al consagrar-se a la saviesa compassiva del Buda. Actualment, la senda del budisme Shin que va formar es una de les més àmpliament seguides de les tradicions religioses del Japó, amb més de deu milions de fidels.

Estàtua de Shinran Shonin Torre del tambor

Desprès de la mort de Shiran a Kyôto quan tenia 90 anys, els seus descendents i deixebles van construir una capella dedicada a la seva memòria a Otani, al Nord del parc Maruyama, en els turons situats al Est de la ciutat. Aquesta capella gradualment es va desenvolupar fins convertir-se en el temple Honganji. Durant el segle XV, els edificis del temple Honganji van ser destruïts pels monjos del mont Hiei, però el 1589, Toyotomi Hideyoshi va donar ordres de preservar el mausoleu en el seu emplaçament original, i el 1591 va cedir-li unes terres a uns 2km al Oest del temple Honganji. El 1603 el mausoleu va ser desplaçat cap al Sud fins el seu emplaçament actual.

Acces principal al temple

El Mausoleu Otani actualment ocupa uns 20 acres si contem també el cementiri que s’estén darrera els edificis principals. Si s’hi accedeix des de la confluència dels carrers Gojo i Higashiyama ens trobem que s’ha de creuar un pont de pedra que ens dona accés a la porta principal (sômon), una impressionant estructura de fusta. Travessant la porta ens trobem una amplia esplanada on trobem l’edifici principal (hondo o butsuden) dedicat al buda Amida, uns edificis moderns per assumptes administratius i per rebre als visitants, i els edificis per guardar els tambors i una campana amb els que s’anuncien els oficis religiosos.

Mapa del temple

Darrera l’edifici principal, travessant una porta protegida per dos deus guardians (nitenmon) es troba una gran plaça coberta de grava, a l’altre extrem de la qual hi ha el Meichodo, construït el 1661 per commemorar el 400 aniversari de la mort de Shinran, i en el que es porten a terme els oficis religiosos davant de les restes del fundador.

A la dreta de la plaça hi ha un memorial dedicat a les víctimes de la Segona Guerra Mundial, darrera el qual uns edificis moderns guarden les cendres de budistes d’arreu del país (actualment conté més de 20.000 petits altars).

Memorial víctimes Segona Guerra Mundial

La zona situada al Nord del Mausoleu Otani s’anomena Toribeyama, i es coneguda des de temps antics com a lloc de cremació i enterrament. A l’actualitat conté més de 15.000 tombes que s’estenen pel pendent de la muntanya fins gairebé arribar a Kiyomizudera.

Cementiri de Torabeyama

Al ser un centre religiós bàsicament “de treball”, en el seu conjunt, aquest mausoleu no te res de particular, per la qual cosa no val la pena desviar-se de cap ruta per anar a visitar-ho, però si decideixes visitar Kiyomizudera seguint un camí una mica diferent, llavors val la pena acostar-s’hi ja que igualment hauràs de passar pel costat.

Informació important:

  • Lloc: Nishi Otani (Kyôto – Pref. Kyôto).
  • Cost: gratuit.
  • Com arribar-hi: baixar a la parada d’autobús Gojozaka de les línies 100, 202, 206 i 207, i caminar uns cinc minuts.
  • Àlbum de Flickr: Temples de Kyôto (京都の寺).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: