Toyokuni jinja (豊国神社)

Per tot Japó hi ha nombrosos temples dedicats a la figura de Toyotomi Hideyoshi, un dels tres grans unificadors del país. Hi ha temples dedicades a la seva figura a Nagahama, Ôsaka, Kanazawa, Nagoya, Ôgaki, Itsukshima i, evidentment, a Kyôto. Aquests temples s’anomenen Toyokuni Jinja, o de vegades també Hôkoku Jinja, que es una forma alternativa de llegir els mateixos Kanji.

Vista frontal del temple

El santuari de Kyôto es va construir el 1599 en honor a aquest personatge, convertint-se en el primer tamaya (altar shinto per adorar als ancestres) en ser construït, tot i que posteriorment va ser destruït el clan Tokugawa.

Aquest temple marca la tomba oficial de Toyotomi Hideyoshi en el moment de la seva mort, i com molts nobles, guerrers, sacerdots i gent comú hi acudien per retre-li homenatge en l’aniversari de la seva mort, Tokugawa Ieyasu el va clausurar el 1615 per “evitar la aparents mostres de lleialtat a una figura que ell havia eclipsat totalment”. I així va seguir fins que el 1668 l’Emperador Meiji la va fer restaurar, absorbint parcialment el veí Hôkô-ji.

Hôkô-ji es un temple del segle XVI que va manar construir Toyotomi Hideyoshi per superar el daibutsu de Nara. Actualment el més important que queda d’aquest temple es la gegantina campana de la fotografia inferior.

Campana de Hôkô-j

Cal destacar que, com es tracta d’un temple dedicat a Toyotomi Hideyoshi, la carbassa, que era el seu estendard de guerra, es fa força evident, com per exemple amb les tauletes votives en que la gent escriu els seus desitjos.

La porta principal del temple te el sostre de xiprer amb plaques daurades i s’anomena Karamon. Es un Tresor Nacional que te més de 400 anys d’antiguitat. Es creu que es la porta que Toyotomi Hideyoshi va fer construir pel seu castell a Fushimi, sent traslladada al seu lloc actual fa uns130 anys. En els seus muntants hi ha escultures de grues fetes per Hidari Jingoro, un famós tallista del segle XVI. Aquestes figures no tenen ulls per que es creia que si els tenien sortirien volant.

Entrada principal al temple

El museu del tresor es un edifici d’estil Momoyama situat a l’interior dels terrenys del temple. Construït el 1925, mostra objectes relacionats amb Toyotomi Hideyoshi com una magnífica pantalla de sis peces anomenada “Toyokuni Sairei-zu”, que va ser dissenyada per Kano Naizen i mostra el festival especial que hi va tindre lloc el 1604. Aquesta pantalla es un Important Be Cultural, al igual que altres obres del període Momoyama que s’hi exposen. Alguns d’aquests objectes no son tan esplèndids com ho eren originàriament a causa de la persecució de tot el que estigués relacionat amb Toyotomi per part del shogunat Tokugawa.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: